Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mostar

Hercegovačko- neretvanska županija osma po broju zaraženih u Europi

Mostar: Roditelji se pobunili protiv mjera koje se provode u školama
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/3
19.04.2021.
u 14:21

U odnosu na tjedan dana ranije, kada je ova županija prednjačila u Europi, taj podatak predstavlja pad od 27 posto

Čak 28 osoba preminulo je u posljednja tri dana u Covid bolnici u Mostaru, sjedištu Hercegovačko-neretvanske županije. U istom periodu potvrđeno je 283 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Stopa incidencije novozaraženih u posljednjih 7 dana tako iznosi 521 na 100 000 stanovnika po čemu je ova županija, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, osma u Europi. U odnosu na tjedan dana ranije, kada je HNŽ prednjačila u Europi, taj podatak predstavlja pad od 27 posto.

Liječnici unatoč padu broja zaraženih pozivaju stanovnike ove hercegovačke županije na pozornost. Voditelj Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar prim. mr. sc. Zoran Karlović rekao je da je u ovoj bolnici primjetno blago popravljanje epidemiološke situacije, no da je situacija daleko od dobre. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije