Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rade na modelu pomoći za podmirenje računa

HEP obustavlja ovrhe i iskapčanja na potresom pogođenom području

struja
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/2
05.01.2021.
u 10:14

U HEP-u kažu i da u suradnji s nadležnim institucijama rade na pronalasku modela pomoći u podmirenju računa za električnu energiju kupcima kategorije kućanstvo, stradalima u potresu.

HEP je donio odluku o obustavi ovrha i iskapčanja električne energije kupcima na području Sisačko-moslavačke županije za razdoblje od prva tri mjeseca 2021. godine.  U HEP-u kažu i da u suradnji s nadležnim institucijama rade na pronalasku modela pomoći u podmirenju računa za električnu energiju kupcima kategorije kućanstvo, stradalima u potresu. 

- Kao što je i do sada u svim katastrofalnim elementarnim nepogodama i kriznim situacijama znao odgovoriti na potrebe stradalih građana, HEP je i ovoga puta spreman izaći u susret i pružiti svu potrebnu pomoć svojim korisnicima i kupcima - poručuju iz te tvrtke. 

Tijekom potresa bez opskrbe električne energije ostalo je 150.000 korisnika. Više od 150 radnika HEP-a napajanje je u najvećoj mjeri uspjelo vratiti u roku od 24 sata. Potpuno je uništeno  30 trafostanica. Ukupna šteta na elektroenergetskoj mreži i objektima, prema preliminarnim procjenama, veća je od 150 milijuna kuna. U tijeku je sanacija oštećene mreže i elektroenergetskih objekata, navode u HEP-u.

VIDEO: Majske Poljane: U trenutku potresa bio na tavanu, spasio sina i punicu

Ključne riječi

Komentara 5

TT
TTjac
11:21 05.01.2021.

Puno njih ni nema priključak, tako da njima i nije neka pomoć. U 25 godina ljudima nisu bili u stanju ili nisu htjeli vratiti struju, pljuc.

Avatar vila velebita
vila velebita
10:43 05.01.2021.

U svakom normalnom društvu električna energija (svejedno i toplinska i druge) su roba kao i svaka roba, te netko to mora platiti.... država.... društvo... HEP.... svejedno. Bitno je da se to zna, da se "gazda" složi, kako se ne bi naknadno razapinjalo neke zbog gubitaka u poslovanju. Dobit HEP-a ionako ide u budžet, pa se zaobilazno vraća u socijalu, zdravstvo i slično... Zaključno, slažem se, ali vjerojatno treba netko potpisati...

Avatar Dara iz Jasenovca
Dara iz Jasenovca
10:21 05.01.2021.

A inače iskapča i ovršuje???A zašto???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije