Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blizak Karamarku

Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a postao šef sigurnosti u HEP-u

Foto: Igor Kralj/Pixsell
15.03.2018.
u 18:58

Filipović je bio jedan od dvanaestorice generala koje je Stjepan Mesić umirovio 2000. godine, a predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a postao je za vrijeme Tomislava Karamarka.

Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak", umirovljeni general-bojnik Miljenko Filipović postavljen je za predstojnika Ureda za korporativnu sigurnost u HEP-u.

Filipović, koji je bio među ustrojiteljima specijalnih snaga Hrvatske vojske, bivši zapovjednik 1. hrvatskog gardijskog zdruga te nekadašnji pripadnik Legije stranaca, danas je preuzeo funkciju.

Natječaja za tu poziciju nije bilo, može se zaključiti iz njihova odgovora. Kažu da je Filipović bio 'ciljani kandidat' te je imenovan 'sukladno internim propisima Hrvatske elektroprivrede, Uputi o postupku izbora i imenovanja na radna mjesta s posebnim ovlastima u društvima HEP grupe iz 2016. godine' na radno mjesto predstojnika Ureda za korporativnu sigurnost, prenosi tportal.

Na pitanje o njegovim kvalifikacijama, kažu kako je Filipović izabran "zbog značajnog poslovnog iskustva u području sigurnosti na nacionalnoj razini, ali i u području korporativne sigurnosti, što je iznimno bitno jer HEP svojim većim dijelom poslovanja spada u tvrtke u čijoj nadležnosti je ključna nacionalna infrastruktura", poručili su iz HEP-a.

Filipović je bio jedan od dvanaestorice generala koje je Stjepan Mesić umirovio 2000. godine, a predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a postao je za vrijeme Tomislava Karamarka.

Ključne riječi

Komentara 12

KB
kresh_b
19:06 15.03.2018.

e to se zove izmisljeno radmo mjesto. uhljeb za primjer. bas me zanima kakve kvalifikacije ima doticni Milenko (ime mu je kazna od rodjenja)

Avatar Ronin
Ronin
19:06 15.03.2018.

Još jedan đeneral koji je unovčio svoje domoljublje.

DU
Deleted user
19:10 15.03.2018.

Domoljublje ima svoju cijenu. Ne može se nešto voljeti besplatno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije