Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Desni centar

Hebrang: Vrijeme je da se HDZ vrati gdje mu je mjesto

\'12.10.2010., Hrvatski sabor, Zagreb - 4. sjednica Istraznog povjerenstva za utvrdjivanje cinjenica u vezi privatizacije INA-e, te svih ugovora i dodataka ugovora izmedju Vlade RH i strateskog partne
Anto Magzan/PIXSELL
05.12.2010.
u 20:00

Za razliku od Hebranga, bivši glavni tajnik stranke Ivan Jarnjak smatra da je politika HDZ-a dobra i da je ne treba mijenjati.

Treba li HDZ "skrenuti" udesno, vratiti se korijenima i opet biti desna stranka kršćanske opcije? O tom zahtjevu utemeljitelja HDZ-a, izrečenom jučer na skupu u Dugopolju, ni sama premijerka Jadranka Kosor nije se željela očitovati, a i u samoj stranci mišljenja su podijeljena.

– Stranka ima svoje birače i svoj put. O tome može biti različitih mišljenja, a moje je da je politika HDZ-a dobra politika – kratak je bio bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak. S druge strane, njegov stranački kolega, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang, ima potpuno drukčije mišljenje.

– U posljednjih nekoliko godina stranka je skrenula iz desnog centra prema sredini. Krivac su unutarstranačka zbivanja, ali i bivši premijer Ivo Sanader koji je volio očijukati s ljevicom – kaže Hebrang. Dokaz za to, drži on, prošli su predsjednički izbori na kojima je, kaže, Sanader "podmetnuo" tri kandidata na desnicu i tako omogućio ljevici pobjedu.

– Sanader je volio skretati ulijevo što nije bilo dobro za HDZ i što nam je u konačnici uzelo i dobar dio birača – kaže Hebrang. Slaže se s utemeljiteljima stranke kako je došlo vrijeme da se HDZ vrati na mjesto desnog centra gdje ga je pozicionirao prvi predsjednik Franjo Tuđman.

– Ne može se više dogoditi da HDZ prijeđe preko činjenice da na inauguraciji predsjednika ili na zadnjem mimohodu u Vukovaru na pozornicama nema hrvatske zastave – poručuje Hebrang.

Ključne riječi

Komentara 167

DE
dejavu
21:19 05.12.2010.

Hebrang: Vrijeme je da se HDZ vrati gdje mu je mjesto --------------------------------------- tak je ; nosite se svi u 3pm.....tam vam i je mjesto !

PJ
Ponos_je_moje_ime
21:11 05.12.2010.

+ - 05.12.2010. u 21:09h Aristarh. je napisao/la: Tko je na vlasti u Hrvatskoj, HDZ. Koga je izabrao Hrvatski narod. HDZ. To je realnost pa makar Dr.kamočemo i njegov mentor Savo Štrbac umrli od muke. _________________________________________________________________ Nece on puknuti odod muke,ako ga pronadje LEGIONAR zbog cega je otisao,ali k***a nije u Zadru nego u Zagrebu!!!!! Odnio je KRAVATE!

KA
karambita
20:57 15.12.2010.

HDZ moze u Ginisovu knjigu rekorda. Ni u jednoj drzavi na Svijetu se nije desilo da jedna strtanka vlada, a da iz te stranke ima toliko optuzenih i u zatvoru. Kako je krenulo, svi ce u prdekanu, naravno i Jaca, a stranka pljackasa ce da nestane sa scene.....ma ko u filmu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije