Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ ima "rezervu"

Hebrang: Vlada može računati i na ruke HNS-a, HSP-a i HDSSB-a

hdz
Goran Stanzl/Pixsell
11.07.2010.
u 22:59

Hebrang živi u virtualnom svijetu. Ne vidim razlog zašto bi HDSSB podržavao vladajuću koaliciju koja je zemlju dovela do ruba propasti, kaže Šišljagić

Pošto je HSLS napustio vladajuću koaliciju, parlamentarna većina, koja podupire Vladu Jadranke Kosor, sve je tanja. Sa 83 zastupnika koja su je podupirala, u posljednjih godinu dana J. Kosor ostala je bez potpore njih troje (dva iz HSLS-a i jedan iz HSU). Budući da su sve češće i prijetnje Šemse Tankovića (SDA) da će napustiti koaliciju, postavlja se pitanje hoće li Vlada ostati bez uporišta u Saboru te hoće li građani na prijevremene izbore. Potpredsjednik HDZ-a i predsjednik Kluba zastupnika Andrija Hebrang tvrdi da HDZ-ova većina u Saboru nije upitna.

– Sada imamo 80 zastupnika koji podupiru vladajuću koaliciju, što je tri više od potrebnog – kaže Hebrang i podsjeća da su za prijedloge HDZ-a glasovala nedavno četiri zastupnika HNS-a, a događalo se da to u ovom sazivu učine i neki od triju zastupnika HDSSB-a te zastupnik HSP-a. HDZ ima "zalihe" glasova u strankama koje povremeno podupru prijedloge HDZ-a – dodao je Hebrang.

– Ne mogu vjerovati da bi bilo tko Hrvatskoj priuštio sada prijevremene izbore jer to bi najmanje na šest mjeseci zaustavilo pregovore o ulasku u EU, gospodarske reforme i borbu protiv korupcije – zaključio je Hebrang.

I Vladimir Šeks, potpredsjednik HDZ-a, tvrdi da je vladajuća koalicija stabilna te da će uspjeti okončati svoj mandat i da neće biti prijevremenih izbora. Uvjeren je da vladajuća koalicija neće izgubiti uporište u parlamentu. Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić pak tvrdi da vladajuća koalicija ne može računati na tri glasa HDSSB-a u parlamentu (iako su sad dva jer je Glavaš u Hercegovini).

– Hebrang očito živi u virtualnom svijetu i ne razumijem na čemu temelji to svoje uvjerenje. Ne vidim zašto bi HDSSB podržavao vladajuću koaliciju koja je zemlju dovela do ruba propasti – pita se Šišljagić.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb također je jasan u stavu da dok god je SDSS partner HDZ-u u Vladi njegova stranka neće podržati koaliciju. Za HSP nije prihvatljiva pomirljiva politika HDZ-a prema zahtjevima SDSS-a o stvaranju nove južnoslavenske zajednice. K tome, ova se vlada ne zna nositi s gospodarskim problemima – tvrdi D. Srb.

Vesna Pusić, predsjednica Kluba zastupnika HNS-a, poručila je Hebrangu neka samo sanja. – Jednom smo poduprli HDZ-ov prijedlog i nikad više, a glasovali smo za Bošnjakovića jer je pristojan čovjek.

Ključne riječi

Komentara 33

SA
sargu123
12:06 12.07.2010.

Hebrangu bi trebala dijaliza mozga - uređajem Shimadzu , naravno !

PA
papaciune
04:47 12.07.2010.

asvaltirati i nikad vise kultivirati...

ZM
zmaj5
01:15 12.07.2010.

Da imaš imalo poštovanja prema narodu,da se smatraš takvim domoljubom,otišao bi iz politike.Zahebavaš do jaja sve nas,ili si lud ili pokvaren,osobno meni se kosa diže kad ti progovoriš,a bojim se da bi mogao i posjediti,ne može me ovo više ostaviti ravnodušnim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije