Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrija Hebrang:

Hebrang: SDP napada da skrene pozornost sa svojih afera

hebrang
Davor Puklavec/PIXSELL
06.07.2010.
u 13:02

Andrija Hebrang pozvao je dogradonačelnika Rijeke Željka Jovanovića da odstupi s mjesta predsjednika Nacionalnoga antikorupcijskog vijeća.

- Nismo prihvatili nijedan antirecesijski projekt SDP-a jer su to prijedlozi neznalica i nestručnjaka! Zahvaljujući gospodarskom programu premijerke Kosor Hrvatska se održala na površini i nije potonula – naglasio je potpredsjednik HDZ-a i predsjednik kluba zastupnika te stranke Andrija Hebrang na konferenciji za tisak.

Glavni tajnik stranke Branko Bačić ustvrdio je kako zahvaljujući premijerki Kosor Hrvatska nikad nije nije imala veći međunarodni ugled, a znatno je bolje uređena i kao pravna i demokratska država. Tako su odgovorili na napade riječkih esdepeovaca ustvrdivši da je to što napadi uglavnom dolaze od njih razumljivo jer žele skrenuti pozornost s istraga o aferama koje tresu grad Rijeku.

Hebrang, naime, tvrdi kako se ne može, kao što predlaže SDP, smanjiti doprinos za zdravstvo jer bi to značilo 4 milijarde kuna manje u zdravstvenom proračunu, kako bi porez na kapitalnu dobit dodatno destimulirao financijska tržišta koja su ionako u gubicima i da prije smanjenja državne uprave za 5 posto treba osigurati 2 milijarde kuna za zbrinjavanje viška zaposlenih.

- Vlada nije odgovorna ni za 30 milijardi kuna neplaćenih dugova prema državi, kako to tvrde riječki esdepeovci, jer je sa 1,8 milijardi kuna dugove javnih poduzeća smanjila na 120 milijuna, a HEP više nema dugova. Dezinformacija su i neistine prozivke SDP-a o odgovornosti Vlade za gubitak 100 tisuća radnih mjesta - poručio Hebrang.

- Hrvatska sa 9,4 posto nezaposlenih u prosjeku je EU, gdje je nezaposlenost 9,7 posto, a i u SAD-u je veća od 9 posto. Na dug u privatnom sektoru Vlada ne može i ne smije utjecati, osim u kontroli zakonitosti poslovanja - odgovarao je u dahu Hebrang na napade iz SDP-a  poručivši Liniću i Jovanoviću da bi sve to trebali znati.

Riječke je esdepeovce optužio je da napadom na Vladu žele skrenuti pozornost s istraga o sumnjama za korupciju i kriminal u riječkim Tržnicama te komunalnim tvrtkama u tom gradu kojim upravlja SDP. Jovanovića je kao dogradonačelnika Rijeke pozvao da odstupi s mjesta predsjednika Nacionalnoga antikorupcijskog vijeća. Na optužbe o nekvalitetnom programu gospodarskog oporavka odgovorio je pohvalama koje su tom Vladinom programu dali Svjetska banka i MMF.

Zastupnik HDZ-a Branko Bačić kazao je da se djelovanje oporbe svodi na politikantske pokušaje omalovažavanja svega što radi Vlada. Bačić je dodao kako je oporbi jedina točka na najavljenom sastanku u Belom Manastiru raspodjela ministarskih fotelja, a nije im prioritet izlazak iz krize, nego kako formirati vlast . No, dodao je, to je račun bez krčmara. Istaknuo je da mjere za izlazak iz krize podrazumijevaju i one nepopularne te da je Vlada zbog toga ranjiva. Bačić tvrdi kako ne očekuju od SDP-a da plješće potezima Vlade, ali da je više suodgovornosti, dinamika izlaska iz krize sigurno bi bila brža.

Ključne riječi

Komentara 122

I3
ivica-39
14:14 06.07.2010.

andrija je majstor za okretanje pile naopako. pa gle propali ministre zdravstva tko je u državnim firmama i u Remetincu, a tko bi još trebao biti. Vjerojatno i a. hebrang, kalmeta, šeks, jaca i sl. hdz-ovci. Ovce su skužile tko ih ne samo striže već i guli, a i crkva šuti, jer je i naivcima očito da su vlade zadnjih 10 god. upropastili Hrvatsku.

NE
nenek666
14:14 06.07.2010.

Pa ljudi moji kako vjerovati čovjeku mislim ovome sa slike,koji se srami reći da je židov,s kime se njegova mati gospoda olga ponosila.Tolika vjerodostojnost o izjavi ovog tipa.

DE
deoderi
13:53 06.07.2010.

Ja sam mislio da nam nije dobro kad ono sve za 5

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije