Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju tjedna

Hebrang: Sanader je otišao kukavički i bez obrazloženja

hebrang
Željko Hladika/PIXSELL
09.01.2010.
u 15:06

Sa Sanaderom nisam razgovorao od travnja zbog svađe, rekao je Hebrang danas u Intervjuu tjedna na radiju 101, gdje se distancirao od Sanadera

- Kosor je popravila demokratičnost u stranci jer sluša tuđe stavove i nakon toga donosi odluke, rekao je danas Andrija Hebrang u Intervjuu tjedna na Radiju 101 gdje se osvrnuo na nedavne događaje na vrhu HDZ-a te na predsjedničku kampanju.

Distancirajući se od Sanadera, koji je po Hebrangovom mišljenju, uvijek imao već unaprijed utvrđeni stav i nije uvažao tuđa mišljenja, dodao je kako se s njim nije čuo još od travnja protekle godine jer je između njih došlo do svađe. Sanader ga je tada optužio kako ima tajne veze sa desnicom, posebice sa Miroslavom Tuđmanom i Ivanom Aralicom, te kako tim putem želi doći do predsjedničke kandidature. Čitavo vrijeme trajanja predsjedničke kampanje Hebrang nije bio u kontaktu sa Sanaderom, te čak, kaže, nije imao ni njegov broj telefona.

- Sanader je otišao kukavički i bez obrazloženja prema stranci i biračima, komentirao je Hebrang Sanaderov odlazak. Za ostavku je saznao jedva 15 minuta prije nego je službeno objavljena i tada je tu odluku pripisivao premorenosti čovjeka, jer iako bez objašnjenja, očito se nešto u Sanaderu prelomilo, osvrnuo se Hebrang na taj događaj.

Sanaderov pokušaj vraćanja u aktivnu politiku, Hebrang pripisuje Sanaderovoj taštini, jer se spojilo nekoliko stvari u posljednje vrijeme koje su mogle nagnati Sanadera da tako postupi. Ključni su razlozi veliki pad popularnosti u anketama, a kojima Sanader veoma vjeruje, fotografija Sanadera sa sa birališta gdje je bio okarakteriziran kao umirovljenik te uspjesi Jadranke Kosor u vođenju države. 

Negiravši kako ima veze sa desnicom, Hebrang je istaknuo kao razlog zašto nije tražio podršku krajnje desnice taj što sebe smatra političarom stranke desnog centra. Uostalom, rekao je, krajnja desnica dala bi mu na kraju dva posto glasova, tako da to smatra dobrom odlukom.

Komentirajući tijek kampanje, ne osjeća se krivim za neuspjeh na izborima iz više razloga. Jedan je što se Sanader nikako nije htio ograditi od nekih drugih kandidata. Još jednim od razloga zašto nije ušao u drugi krug, smatra, bio je i taj što nije očekivao da će kampanja biti tako prljava te što je samo pričao o programu, što mu se sada čini kao greška. Hebrang inače sebe smatra timskim čovjekom, te je istaknuo kako uvijek stavlja stranku na prvo mjesto.

Upitan kako bi komentirao umješanost Ive Sanadera u afere s kojima se povezuje, Hebrang je rekao kako ne zna ništa o tome.

Hebrang smatra da HDZ neće izgubiti većinu u Saboru zbog “Sanaderovih” zastupnika, a čak i ako se to dogodi, imaju plan te je istaknuo kako izbori u ovom trenu ne bi nikom korstili, pa ni oporbi.

Naglasio je, na kraju, kako se ne planira uskoro povući iz aktivne politike.

Ključne riječi

Komentara 139

OV
over
06:14 10.01.2010.

e moj okey.. amatercino.. zaradio sam 10 puta vise od tebe na tom sajtu (za isti broj dana)... tako da sad (kao sto vidis) ne znam kud bi sa slobodnim vremenom pa malo ovdje piskaram

OK
oko5555
15:23 10.01.2010.

kosor glasovala za josipovica.

OB
-obrisani-
20:38 09.01.2010.

fatamorgana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije