Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju HDZ-ova kandidata Hrvatskom listu

Hebrang: Ne bi bilo dobro da se Sanader vrati

Andrija Hebrang
Davor Puklavec/Pixsell
19.11.2009.
u 23:55

“Sanaderu je bila dužnost reći narodu zašto je otišao. To je dužnost čovjeka koji je uza se vezao sudbinu naroda”, kaže Hebrang.

HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang oštro se obrušio na bivšeg šefa stranke Ivu Sanadera u intervjuu koji je dao časopisu Hrvatski list.

– Sanaderu je bila dužnost reći narodu zašto je otišao. Mislim da je to dužnost čovjeka koji je uza se vezao sudbinu naroda u jednom duljem razdoblju, u kojem je napravio i mnogo dobrih stvari za taj narod. Kad sam 1998. godine davao ostavku predsjedniku Tuđmanu, ja sam glasno i jasno rekao zašto odlazim.

Mislim da je i Sanader trebao reći zašto odlazi – kazao je Hebrang u intervjuu Hrvatskom listu. To je prvi put da je Hebrang javno progovorio o svojem nezadovoljstvu premijerovim zagonetnim odlaskom.

Predsjednički kandidat priznaje i da je to bilo teško razdoblje za vladajuću stranku, no kaže da su ti problemi iza njih.

– U ovom trenutku ne bi bilo dobro da se Ivo Sanader vrati jer smo se upravo oporavili od njegova odlaska i stranka dobro funkcionira.

Osvrnuo se i na Josipa Broza Tita, za kojega nema lijepe riječi.

– Uz njegovo ime može ići samo jedna riječ, zločinac – okarakterizirao je Hebrang Tita, kojega jedni slave, a drugi ga optužuju za mnoge zločine.

Kaže i da bi, kad bi mogao, odmah promijenio ime Trga maršala Tita u Zagrebu, no zašto to nije učinjeno trebalo bi, kaže, pitati predsjedničkog kandidata i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Komentara 42

SA
Savjest
08:22 20.11.2009.

Kad kažeš \"A\", moraš reći i \"B\"! Isprika zbog pogreške!

Avatar pinko_palinko
pinko_palinko
01:07 20.11.2009.

tko god pobjedi na predsjednickim izborima u Hrvatskoj se nece nista promjeniti,svi ti kandidati imaju samo osobne ambicije (nezasitne) a niti jedan ne moze u stvari nista konkretno napraviti

PO
Ponosnamojaje
01:53 20.11.2009.

Samo za Miru!! Mirino Pismo: DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO Demetrova 15 10 000 ZAGREB Kontakt podaci: e-mail: dip@izbori.hr www.izbori.hr Na znanje: 1.Predsjednički kandidati: Milan Bandić prof.dr.sc. Andrija Hebrang prof.dr.sc. Ivo Josipović dr. Josip Jurčević Damir Kajin Boris Mikšić prof.dr.sc. Dragan Primoracgan Primorac prof.dr.sc. Vesna Pusić Vesna Škare Ožbolt Nadan Vidošević 2. Programsko vijeće HRT-a ( hrt@hrt.hr) 3. Javni mediji PREDMET: KRITIKA PONAŠANJA HRT-A U DOSADAŠNJOJ IZBORNOJ KAMPANJI Nedopustivo je da se na nekoliko proizvoljnih anketa i subjektivnih procjena urednika i novinara od svih kandidata izdvojiti 5 imena njih, u čvrsto zadanom poretku, tretirati kao favorite a sve ostale kandidate unaprijed deklasirati kao gubitnike ! Nedopustivo je da se u emisijama HRT-a obrate stručnjaci za marketing i PR agencije koje HRT predstavlja kao stručnjake za odnose s javnošću a ne kao vlasnike ili suradnike agencije od kojih su plaćeni za promidžbu favoriziranih predsjedničkih kandidata. Nedopustivo je da upravna tijela HRT-a ne ispitaju istinitost glasova koji se širi o korumpiranosti pojedinih urednika i novinara od strane izbornih stožera pojedinih kandidata, čiji su članovi sami bili, ili sada još jesu televizijski novinari HRT-a ili novinari nekih privatnih televizija. Nedopustivo je da HRT u sve programe na sva tri televizijska kanala dovodi uvijek iste komentatore ( Šibera, Caratana, Puhovskog, Gjenera i druge.) koji se ne ponašaju kao objektivni komentatori nego kao strastveni propagatori pojedinih kandidata, uglavnom onih s lijevom političkom orijentacijom. Nedopustivo je da se u programima HRT-a, kao dokazni materijal, koriste ankete sumnjivih namjera i dvojbena porijekla, kakve su one što ih plasira agencija PULS u suradnji s novinarom Mislavom Bagom, jednako kao što bi bilo nedopustivo korištenje bilo kakvih anketa u korist promidžbe neke grupe kandidata ili nekog od kandidata. Nedopustivo je da HRT, dajući prednost trivijalnim temama i trivijalnim izjavama kandidata pri tom namjerno zaobilazeći ozbiljne razgovore o programima kandidata,bitno pridonosi trivijalizaciji izborne promidžbe, čime trivijalizira i institut predsjednika države. Nedopustivo je da HRT nije prije početka službene izborne kampanje predložio dogovor sa svim kandidatima o praćenju predsjedničkih izbora,kako bi se spriječila medijska manipulacija, postigao ravnopravan tretman, te da u prvi plan dođu programi i stavovi svih kandidata. Na osnovu onoga što je HRT do sada činila razmišljam-a nastavi li se s takvim ponašanjem to ću i učiniti-o bojkotu suradnje s HRT-om i pozivom na bojkot svih kandidata koji drže do svog dostojanstva i do digniteta instituta predsjednika države za čije su se mjesto kandidirali. Ne želim na nedostojan način biti sudionikom posla nedostojna ozbiljne demokracije i ozbiljna čovijeka! S poštovanjem Prof. dr. Miroslav Tuđman

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije