Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sam otkrio karcinom

Hebrang boluje od malignog limfoma: 'Kažu kolege da će za tri mjeseca vidjeti kako napreduje terapija'

Andrija Hebrang
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
26.10.2020.
u 12:11

U roku od 72 sata postavio sam si dijagnozu, što vjerujem da je rekord. Sve je počelo umorom i naglim gubitkom kilograma - rekao je.

Andrija Hebrang, nekadašnji ministar zdravstva, boluje od malignog limfoma (rak limfnog sustava), ozbiljne bolesti koju je sam otkrio.

– Prije manje od godinu dana teško sam obolio, liječim se na hematologiji i evo baš sam sada primio prvu kuru terapije. Zbog toga se nisam ni javio da iz mirovine idem u praksu pomoći u pandemiji – kazao je Hebrang za 24sata.

Dodao je da će mu kolege za tri mjeseca reći kako napreduje terapija.

- U roku od 72 sata postavio sam si dijagnozu, što vjerujem da je rekord. Sve je počelo umorom i naglim gubitkom kilograma - rekao je.

Andrija Hebrang
1/5

Dodaje da je odmah otišao na ultrazvuk abdomena te da je slezena bila povećana.

– Odmah mi se upalio alarm. Nije bilo začepljenja krvnih žila pa sam već tu posumnjao što bi moglo biti. Potom sam vadio krv i imao sam što vidjeti. Sve je divljalo.

Kaže da se ne boji smrti.

– Mnogi me pitaju je li me strah smrti i kažem im da nije. A znate zašto? Jer sam ispunio sve svoje živote ciljeve. Imam predivnu obitelj, sudjelovao sam u stvaranju Hrvatske, ostvario sam akademsku karijeru i nemam više što odraditi. Zato se smrti ne bojim. Ja sam potpuno miran – hrabro će Hebrang.

U prosincu ga čeka druga kura lijeka MabThera.

– Odmah sam naručio privatno lijek iz Austrije, sam ću ga platiti pa ću primiti tu drugu kuru u prosincu bez obzira na trenutačne teškoće s veledrogerijama – dodao je te pojasnio kako lijek djeluje: – To je pametan lijek koji se prima preko infuzije te tako ulazi u krvotok. Prepoznaje limfocite koji imaju karcinom i ciljano ih uništava. Primjenjuje se zadnjih 12 godina, a učinak mu ovisi o tome koliko je prošlo od prvih simptoma do uzimanja terapije – zaključuje Andrija Hebrang.

Ključne riječi

Komentara 93

DU
Deleted user
12:22 26.10.2020.

Gospon doktor, želim Vam sve najbolje! Sretno!

DU
Deleted user
12:26 26.10.2020.

Nadamo se dobrom ishodu terapijom. Zaista je čovjek vrhunski stručnjak, humanist i domoljub. Jednom riječju, veliki čovjek.

NE
Nepokolebljiv
12:29 26.10.2020.

Hrvat, karakteran, domoljub, radisan, iskren i pouzdan! Kao sto sam rece, postigao je sve sto je zelio i mirne savjesti moze pred Gospoda. Kada bi drzava bila slobodna od krkanije druge generacije i uredena imao bi za sto ostati i promatrati zadovoljno plodove svog rada i uzivati obitelj. Ovako, dok narodu prekipi i revolucijom svrgne tiranijsku, lopovsku krkaniju moze potrajati predugo i previse bola u srcu. Svevisnji ce odluciti da li ga jos ostaviti nama da svijetli u mraku bespravlja ili ga uzeti k sebi. Svevisnji Bog mu bio na pomoci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije