Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN VILIBOR SINČIĆ

'Praljak je žrtva HDZ-ove politike, a Živi zid nikad ne bi surađivao s Haagom'

Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.12.2017.
u 13:55

Za ovršene građane Sinčić krivi "Hanžekovića, ovršnu mafiju, Bošnjakovića, banke, Most"...

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić  bio je gost Točke na tjedan na N1.

Komentirao je rad Sabor i njegovog predsjednika Gordana Jandrokovića te njegovih zamjenika

- Zastupnici trebaju više raditi i pojavljivati se. Izmjene Poslovnika su zato da se ušutka oporba, poput našeg kluba koji je najaktivniji, ne izostaje, podnijeli smo 13 zakonskih akata, aktivni smo. Ekscese je radio HDZ. Mi smo normalno radili. Jedino je gospodin Reiner pretjerano reagirao i nije nam dao da govorimo, rekao je Sinčić.

Rekao je da je ŽZ stranka koja radi u interesu građana umjesto "centara moći" pa zbog toga dobro kotiraju u anketama.

Dotaknuo se mogućih koalicija s određenim strankama u budućnosti.

- Možda se pojavi još neka stranka s kojom će se moći surađivati. HDZ i SDP, ima tamo dobrih ljudi, ali kada dođe petak - oni glasaju protiv sebe i svojih birača, kazao je predsjednik Živog Zida te dodao da se radikalne promjene mogu raditi i iz parlamentarne oporbe.

Praljak je žrtva HDZ-a i njegove politike tvrdi Sinčić te dodaje kako ŽZ nikad ne bi surađivao s Haškim sudom.

"Bili smo na saborskoj sjednici koja je počela minutom šutnje i bili smo ondje iz dostojanstva prema žrtvama rata. Praljak je žrtva HDZ-a i njegove politike. Da se pitalo Živi zid, mi nikada ne bi surađivali s Haškim sudom koji nije ni shvaćao što se tu događalo. Ako ne izručuje SAD, Saudijska Arabija, Izrael... zašto smo mi? No, zločina je bilo".

Dotaknuo se i položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini.

- Poznato je da Vlada da nema novca kad nema volje, a ima novca kad ima volje, za avione, za topništvo, ali je drugačije u slučaju bolesne djece. Nije u redu da se crkvi koja ima mnogo imovine na ovaj način pomaže, a siromašnim građanima ne, zaključio je Ivan VIlibor Sinčić.

Za ovršene građane Sinčić krivi "Hanžekovića, ovršnu mafiju, Bošnjakovića, banke, Most"...

Pogledajte prosvjed Živog zida zbog Piškornice:

Ivan Vilibor Sinčić
1/10

- Prije svega treba riješavati uzrok. Bošnjaković koji je donio ovršni zakon sada ga popravlja, ali to nije ta razina svijesti. Most je samo izbio Hanžekovića iz priče, ali sve je isto. Nije rješeno da se zbog sto kuna ovršuje tisuće kuna, da se ne može deložirati iz jedine nekretnine, građani javljaju da im zbog računa za vodu oduzimaju kuću. Most je predložio mrvice, nije dovoljno. Zaštita lihvarskih ovrha u itneresu je ovršnoj mafiji, bankama.. Bankama nije svejedno, draže im je da za mali novac dobiju nekretninu i da građani ostaju dužni, rekao je Ivan Vilibor Sinčić.

Komentara 36

BR
Brandfackel2
14:27 17.12.2017.

Laprdanje cirkusanta koji priča nebuloze kako bi šačica prištavih masturbanata ignorirala međunarodne sudove! Mokri snovi anacionalnog diletanta koji (ne)svjesno tjera vodu na mlin HDZ-a i SDP-a. Umjesto da težimo ka trećoj opciji suverenističke provijencije kaop trenutno u Austriji, gubi se vrijeme i medijski prostor na bezvezna laprdala koji nikad neće primirisati izvršnu vlast jer su zbog svoje balavosti najbolji argument za "veliku koaliciju".

B2
bokida 2
14:21 17.12.2017.

Sinčiću, ostavi se aviona i topništva. Nedaj Bože da nam ti i slični krojite vojsku i sigurnost. Zašto druge države na prvom mje stu drže sigurnost države. Za te si teme ipak mlađahan.

KU
kupatilo
14:31 17.12.2017.

Nijemi drag kao ni stranka ali dijelovi koji se odnose na Banke i Hanžekovica stoje.Tu bandu treba sankcionirati.Kohe duzan ima da vrati ali onoliko koliko je duzan.Poznat nije slucaj gdje je covjek za dug od sto kuna sada duzan 19.000 tusuca.Pa to granici van svake pameti.Zena je pokusala otvorit obrt i nije imala srestava za kupit robu jer nije uspjela nabavit novac i taj obr nikad nije radio a danas je duzna 215.000 kuna poreznoj.Imali to logike.A stvarni duznici nikom nista.Ona samo nije uspjela pokrenut obrt.Zapocela i pripremila papire ali niti sto kupila niti sto prodala a duzna kroz par godina dvjesto petnaest tisuca i jos je javno osramocena jer se nalazi na listi duznika.A kome i za šta.Nikad j niko nije objasnio a kamate rastu i doce i do miliona a da nikom nije uzela ni lipe.Sanader i Vidosevic nista nece biti duzni a Cobankovic je gulio krompir.Zati ima neki stvari koje treba i podrzati ali Pernara i njegovu retoriku svakako ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije