Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka za Metković

HDZ zamolio Jamba da ne radi kampanju njihovu kandidatu: 'Ovo više nije njegova kampanja'

Dalibor Milan i Stipe Gabrić Jambo
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
02.06.2017.
u 13:20

U HDZ-u se ne boje SDP-ove neformalne podrške Mostovim kandidatima. Uvjereni su da će birači te stranke ostati kod kuće

Dojučerašnji koalicijski partneri HDZ i Most sučelit će se u nedjelju u drugom krugu lokalnih izbora u nizu sredina, a majka svih bitaka odigrat će se u Metkoviću. Mostova v.d. gradonačelnica Katarina Ujdur tamo brani poziciju pred HDZ-ovim Daliborom Milanom, a prvi je krug prošao vrlo tijesno – Milan je osvojio samo 182 glasa manje od Ujdur, dok je na trećem mjestu ostao HSS-ov Stipe Gabrić Jambo s podrškom od 13,68 posto.

Nestao iz medija

S obzirom na to da je u kampanji poručivao kako će, ne uđe li osobno u drugi krug, podržati Milana “mišlju, riječju i djelom”, samo da onemogući da Most ostane na vlasti, očito je da Ujdur teško može računati na podršku Jambovih birača, a upravo tu činjenicu u Mostu su prepoznali kao alat protiv Milana. HDZ-ova kandidata zato glasno pozivaju da se izjasni što zapravo misli o razdoblju kada je Jambo vladao Metkovićem. Opasnost od takvog pristupa prepoznali su i u HDZ-u, u kojem se neslužbeno može čuti kako su Jambu zahvalili što je svoje birače pozvao da u drugom krugu podrže Milana, a potom ga zamolili da se do izbornog dana pasivizira.

– Ovo više nije njegova kampanja. Kandidati su Milan i Ujdur – poručuju iz HDZ-a, a da je Jambo poslušao njihov savjet, govori i činjenica da je proteklih nekoliko dana nestao iz javnog prostora.

Dalibor Milan i Stipe Gabrić Jambo
1/66

Osim Metkovića, dojučerašnji partneri ogledat će se i u završnici izbora za župane u Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Neformalna podrška SDP-a

I dok su i u Mostu svjesni da će njihov Nikola Grmoja teško uspjeti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, tvrde da njihova preostala dva kandidata Miro Bulj i Tomislav Panenić imaju dobre šanse. U prilog im ide razjedinjenost HDZ-a u Splitsko-dalmatinskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, ali i neformalna podrška SDP-a. U HDZ-u se, međutim, ne boje te podrške.

– Štetu od te podrške imat će samo SDP. Pozive Arsena Bauka poslušat će samo najodaniji članovi stranke, dok su preostali njihovi birači toliko demotivirani debaklom SDP-a na jugu Hrvatske da će ostati doma – uvjeren je jedan istaknuti dalmatinski HDZ-ovac.

Komentara 13

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
13:46 02.06.2017.

Poraz Velikog reformatora gurua Petrova u Metkoviću je od ključne važnosti za početak konačnog detroniziranja te sumanute sekte po imenu Most. Ajmo metkovci, iziđite i pokažite da Metković nije psihijatrija i da pomahnitali psihijatar nije i vaš psihijatar.

Avatar southman
southman
13:28 02.06.2017.

Više ja imam prstiju na rukama i nogama nego ima SDP-ovih birača u Metkoviću !

DR
droza
14:26 02.06.2017.

Ovaj članak ima za cilj mobilizaciju avih mogućih snaga, a protiv HDZ-a. Uostalom kao i svi drugi koji dolaze iz pera gospođe Valečić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije