Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ-ovi kuloari:

Prvi put da Statut ne piše Šeks. Ovaj put to će njegov posinak

Karlo Ressler
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
09.12.2017.
u 23:00

Davor Ivo Stier izrazito hvali Karla Resslera, a očito je da ga Plenković na mala vrata uvodi u buduće visoke strukture

Andrej Plenković, premijer i šef HDZ-a, na mala vrata u buduće visoke strukture HDZ-a uvodi Karla Resslera. Koliko mu je Ressler važan i koliko, očito, cijeni njegovo mišljenje, savjete kao i pravničko znanje, pokazao je kada ga je imenovao svojim savjetnikom u Vladi. Osim toga, Ressler je i potpredsjednik mladeži Europske pučke stranke, tako da se njegova politička karijera razvija na europskom i na domaćem terenu.

Dvadesetosmogodišnji doktorand na Pravnom fakultetu sada je imenovan i predsjednikom radne skupine koja će do proljeća izraditi novi Statut HDZ-a. Devetero članova u toj skupini birano je po ključu da su po struci pravnici, dok političku dimenziju unosi Davor Ivo Stier, politički tajnik HDZ-a, koji je dosad pokazao najviše inicijative u kojem bi smjeru trebalo izmijeniti, odnosno napisati novi Statut HDZ-a. Stier je još u svom političkom eseju “Nova politička paradigma” iznio ideje da bi stranke, pa tako i HDZ, trebalo otvoriti njihovim članovima, institucije stranke približiti članstvu, a sve to izborima na svim razinama po modelu jedan član jedan glas.

Na preksinoćnjem Predsjedništvu HDZ-a, na kojem je formirana ta radna skupina, neslužbeno je krenula zafrkancija kako je ovo prvi put da Statut HDZ-a ne piše Vladimir Šeks, ali ga zato piše njegov posinak – Ressler. Karlo Ressler, naime, sin je Anice Ressler, Šeksove druge supruge. Prema riječima Davora Ive Stiera, Ressler i njegova supruga bili su najbolji studenti na Političkoj akademiji. I dok ga Stier hvali, neki članovi Predsjedništva drže neobičnim da je mladi Ressler šef skupine u kojoj kao član sjedi – ministar.     

Karlo Ressler
1/11

Komentara 40

MA
MarkoKosmicki
08:33 10.12.2017.

iva si je dala vremena i sve te komentare napisala samai to na pocetku radnog vremena,dobra,dobra

RE
Rex
05:29 10.12.2017.

Aaa šta se vi crveni kmeri toliko sekirate oko statuta HDZ-a.........pa vi o svojim drugovima vodite brigu..........raspst ćete se ako bog da......dolazi vrijeme

Avatar Mamlazac
Mamlazac
01:00 10.12.2017.

Sve je bolje od SDP i mosta, pogledajte njihove "statute.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije