Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varaždinsko smeće

HDZ: Varaždin postaje Napulj Habuš: To nećemo dopustiti

BREZJE,BALE,OTPAD
Marko Jurinec/PIXSELL
05.06.2012.
u 14:22

Ako Varkom ne postupi po rješenju do petka, inspekcija će im zapečatiti prostorije

Bale smeća na ulazu u grad, ali i grad zatrpan smećem, krajem ovoga tjedna mogli bi dočekati posjetitelje Varaždina, baroknoga grada koji se godinama diči titulom najuređenijeg.

Imaju pa nemaju dogovor

“Natezanje” gradske uprave i T7 grupe o zbrinjavanju smeća dovelo je do toga da je Ministarstvo zaštite okoliša Varkomu zabranilo dovoz, istovar, obradu i skladištenje komunalnog otpada u Brezju, a ako ne postupi prema rješenju, inspektori će zapečatiti radne prostorije, uređaje i opremu tvrtke te tako onemogućiti njeno poslovanje. Na sjednici Gradskoga vijeća Varaždina održanoj u utorak trebalo je biti odlučeno da se otpad zbrine u općini Davor, no sjednica je odgođena za tjedan dana, a Varkom smeće mora prestati odvoziti u petak! Gradonačelnik Goran Habuš T7 grupu, ali i HDZ, optužuje za “miniranje” rješenja.

– Na žalost, pokazalo se da smo još u ponedjeljak navečer imali dogovor, no u utorak ujutro više ga nismo imali – rekao je Habuš HDZ-u, koji je u utorak predlagao da se sa T7 Visom sklopi aneks postojećeg ugovora. Habuš kaže i kako T7 grupa ne može prihvatiti činjenicu da ne može sama cijeli posao s otpadom odraditi u godinu dana, koliko je Ministarstvo dalo rok, te da netko još mora biti s njima u tome. Ipak, ne smatra da će Varaždin biti zatrpan smećem iako HDZ tvrdi da će postati Napulj.

– Smeće neće ostati u kantama. Dat ćemo sve od sebe da se to ne dogodi – rekao je Habuš.

Prokurist Zdenko Patafta, otac vlasnika T7 grupe Davora Patafte, nakon prekida sjednice novinarima je rekao da mu je žao što se sve to događa, ali i prepričao poruku koju je dobio na mobitel.

Narušena slika grada

– Gospodin Habuš je izjavio da je sa smećem postao gradonačelnik, da mu neće biti žao ako zbog smeća i prestane biti gradonačelnikom, ali da smeće ni pod koju cijenu nema namjeru davati na obradu T7 Visu. Mislim da je današnjim činom na neki način to i potvrdio – rekao je Zdenko Patafta.

Saznanjem da rješenja o zbrinjavanju smeća nema na vidiku, nisu zadovoljni ni Varaždinci.

– Sramota je da aktualna vlast, koja je obećanjima da će riješiti problem smeća dobila izbore, još nije ništa napravila. Ovako se narušava slika grada koji godinama dobiva nagrade za uređenost. To se sad jednim potezom može izbrisati. Netko za ovaj šlamperaj mora odgovarati! – rekla nam je Katica J.

Komentara 14

PI
prava istina
16:15 05.06.2012.

G.Habuš ovom prilikom polako, temeljito i sustavno čini štetu ovom gradu i njegovim građanima. On ne dopušta da se problem smeća riješi preko T7 grupe jer je osobnim netrpeljivim postupcima odlučio da ni po cijeni itekako velike opasnosti ne dopustii zbrinjavanje otpada. Pa zar je on normalan????!!!! Ovakove osobe se pod hitno trebaju udaljiti od građana. To je isto kao da vam netko maše pištoljem pred djecom i vi ne reagirate i govorite "ma neće on". Ovaj postupak je jednak životnom ugrožavanju svojih građana. Ovo je već pomalo bolest pojedinca koji svoju bolest lijeći preko građana i posebno djece. Užas.

IW
iwek
17:34 05.06.2012.

Pataftina T7 grupa kao i vlasnik Patafta nalaze se pod istragom USKOKA zajedno s bivšim gradonačelnikom Čehokom zbog zamjene zemljišta na kojem se sada ostavlja smeće u balama. Patafta, koji se obogatio na spaljivanju ulja i drugih otpadnih stvari (slučajj Duga Resa gdje mu je to zabranjeno!) sada na sve načine pa i preko vlastitog medija tjednika Tegional T7VIS želi i konačno uspio je (tko zna na kakav način) da se zabrani baliranje kako bi se u njegovu tvornicu za obradu smeća MBO dovozilo smeće. Bravo ministrice Holly čije je Minjistarstvbo konačno riješilo problem pa će smeće k Patafti na preradu ili će Varaždin postati Napulj. NEVJEROJATNO!

DU
Deleted user
23:34 05.06.2012.

Kaj se Habuš još uvijek nije otreznil? Pa taj je izgleda furt pijan! Trebalo bi "balirati"...i.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije