Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO KAŽU KANDIDATI

HDZ-u je svejedno kad će biti predsjednički izbori

Milan Kujundžić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
16.10.2014.
u 20:57

Puhovski: Najbolje bi bilo da izbori budu što prije, dakle 21. prosinca

Iz HDZ-ova stožera za predsjedničke izbore poručuju da im je svejedno na koji će datum biti izbori nakon što je Večernji list objavio da bi to moglo biti 11. siječnja 2015.

Drže se svoje priče

Miro Kovač, šef tog stožera, kaže da će HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović pobijediti bez obzira na datum održavanja izbora. To je priča koje se HDZ drži otkako je počela polemika o tome koji bi datum bio najbolji za održavanje predsjedničkih izbora. Jedinu primjedbu u HDZ-u imali su na to što se oteže s određivanjem tog datuma te su apelirali da se takva praksa promijeni. Tako ravnodušan nije Milan Kujundžić, kandidat za predsjednika Saveza za Hrvatsku. On premijera Milanovića, budući da Vlada odlučuje o datumu izbora, i predsjednika Josipovića naziva kalkulantima koji su narodu oduzeli pravo da dva mjeseca prije izbora zna kada će se oni napokon održati.

– Nije važno koji će datum točno biti, ali sramota je da otežu s odlukom i idu na najkasniju varijantu samo da bi još malo bili na vlasti – rekao je Kujundžić.

Vlada formalno još nije odredila kada će točno biti predsjednički izbori, a četiri su moguća roka – 21. i 28. prosinca te 4. i 11. siječnja. Dosad se nagađalo da bi 28. prosinca odgovarao i aktualnom predsjedniku Ivi Josipoviću i HDZ-ovoj kandidatkinji K. Grabar-Kitarović jer tada još birači nisu pohrlili na skijališta, što paše Josipoviću, a to je vrijeme kada u Hrvatsku dolaze gastarbajteri, što odgovara K. Grabar-Kitarović. Prema posljednjim informacijama koje je objavio Večernji list, premijer Milanović i predsjednik Josipović razgovarali su o 11. siječnju jer bi u tom slučaju izbori bili nakon božićnih i novogodišnjih blagdana, a i skijaši bi se vratili kući jer školski praznici završavaju 12. siječnja.

Bez utjecaja na rezultat

No, Milanović je danas iz Milana poručio da s predsjednikom nije razgovarao o datumu izbora te da će javnost na vrijeme doznati kad će oni biti.

– Datum izbora ne utječe na rezultat – tvrdi Milanović.

Politički analitičar Žarko Puhovski objašnjava da bi bilo najbolje da se predsjednički izbori održe što prije, dakle 21. prosinca jer se vrijeme uzalud troši na praznu kampanju. Ne misli da bi Josipović išta dobio time da izbori budu 11. siječnja. Štoviše, ako aktualni predsjednik računa na pobjedu u prvom krugu, onda bi, kaže Puhovski, najbolji datum bio 21. prosinca. Ako se računa na dva kruga, što je puno vjerojatnije, onda je, kaže Puhovski, najbolji datum 28. prosinca jer bi tada drugi krug bio 11. siječnja.

– Na konzultacije o datumu premijer bi trebao pozvati sve kandidate – rekao je.

Komentara 17

MI
Mirnadob
21:22 16.10.2014.

Mislim da Josipovicu odgovara to odugovlacenje,jer tako grije malo duze predsjednicu fotelju,a ako ostane u njoj,önda Hrvatima vise nema spasa?

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
21:54 16.10.2014.

Josipović bljedunjavo kotira u narodu, kao što i izgleda. Naručene ankete koje ga veličaju narod je prozreo i osim što su takve ankete narodu iritantne, još su i zabrinjavajuće zbog moguće izborne prevare, jer kad se javno toliko laže i manipulira što li se onda iza kulisa planira raditi. Sve ovo utječe na birače da ih na određeni način više mobilizira da dođe do smjene predsjednika jer aktualna politika predsjednika i Vlade upropaštava Hrvatsku.

PI
pixiee
23:05 16.10.2014.

Iskreno se nadam da će SDP otići sa vlasti i da neće više ni dobiti priliku da vodi glavnu riječ u ovoj državi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije