Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPOR OKO AVENIJE

"HDZ-u čast njegovih osnivača očito ništa ne znači"

avenija gojka suska
Arhiva VL
15.04.2010.
u 17:24

Nakon prošlotjedne inicijative Građanskog odbora za ljudska prava za preimenovanje Avenije Gojka Šuška u Aleju izviđača iz HSP-a dr. Ante Starčević stiglo je žestoko protivljenje tome zahtjevu.

Nakon prošlotjedne inicijative Građanskog odbora za ljudska prava za preimenovanje Avenije Gojka Šuška u Aleju Izviđača iz HSP-a dr. Ante Starčević stiglo je žestoko protivljenje tome zahtjevu.

Ponuđena "argumentacija“ za preimenovanje, koja se poziva na odgovornosti pokojnog ministra Gojka Šuška za nepocesuiranje i nekažnjavanje počinitelja ratnih zločina, potpuno je promašena i zlonamjerna, jer za takve eventualne propuste treba prozvati tadašnjeg državnog odvjetnika, a ne ministra obrane, naglašavaju u HSP-u dr. Ante Starčević te dodaju:

- Motive gospodina Zorana Pusića možemo razumjeti – ministar Šušak mu je razbio državu i porazio vojsku, ali ne razumijemo stav i držanje hrvatskih stranaka, osobito HDZ-a kojem očito čast i ugled njegovih osnivača i ostvarenja Domovinskog rata danas vrlo malo ili gotovo ništa ne znače. Ministar Šušak apsolutno je zaslužio da spomenuta avenija u Zagrebu nosi njegovo ime. Bio je ratni ministar obrane i jedna od najzaslužnijih osoba za stvaranje Hrvatske vojske i pobjedu u Domovinskom ratu.

Komentara 6

OB
-obrisani-
17:54 15.04.2010.

To je zato jer HDZ i SDP vode istu politiku...komunisti,udbasi i orjunasi su se dobro rasporedili u obje stranke...koja razlika postoji izmedju ljige linica,lazljivca stazica,pijanog seksa i komunistickog veterana barbe luke??NIKAKOVA!Sve je to komunisticko-udbaska ,kumrovecka skola,a hrvatski puk,neobrazovan i ispranog mozga,20 godina vrti iste igrace u Saboru,Banskim dvorima i na Pantovcaku.Hrvati ne bi ni imali drzavu da nas glupi,prekodrinski vozd nije napao jer i danas 80% stanovnika RH zali za sugoslavijom.Onih 20% koji su branili i ginuli za neovisnu hrvatsku drzavu,danas su marginalizirani i popljuvani!Tipcno za hrvatske \"indolentne muzeke\".ZGay je samo paradigma stanja u cijeloj RH.

SU
sudac
18:09 15.04.2010.

nema nikakvog razloga mjenjati ovu aveniju.Gojko Susak je pojedinac koji je uvelike pridonjeo samostalnosti Hrvatske,i najmanje sto se danas moze,jest da se ostavi ova ulica njemu u cast.

OB
-obrisani-
18:18 15.04.2010.

Čudno da im nije palo na pamet da predlože preimenovanje u aveniju NIkole Pašića, to bi uz odgovarajuću medijsku potpru koja je neupitna sigurno naišlo na sveopće odobravanje visokoobrazovane gomile . Naravno da im ne pada ni na kraj pametii predložiti da se koja ulica nazovu ulicom Janka Bobetka, Andrije Matijaša, Damira Tomljanovića, Predraga Matanovića i mnogih drugih vojnika iz domovinskog rata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije