Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog prekida rada

HDZ Siska: Što brža realizacija otkupa MOL-ovih dionica

rafinerija Sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/8
20.01.2018.
u 15:40

Ovakve odluke samo štete politici za koju se mi zalažemo a to je gospodarski oporavak Siska, privlačenje ulaganja u naš grad i južnu gospodarsku zonu, prometno povezivanje kao i stvaranje novih radnih mjesta", navodi se u priopćenju.

Sisačka gradska organizacija HDZ-a priopćila je danas, vezano za MOL-ovu najavu prekida rada postrojenja FCC u sisačkoj rafineriji, kako se zalažu za što bržu realizaciju otkupa MOL-ovih dionica od strane Republike Hrvatske.

"MOL-ova najava organizacijskih promjena u Rafineriji nafte Sisak koja podrazumijeva prekid rada postrojenja FCC u sisačkoj rafineriji, odnosno 'otpremanje' 40-ak radnika objašnjava zašto sisački HDZ podržava što bržu realizaciju otkupa MOL-ovih dionica od strane RH. Ovakve odluke samo štete politici za koju se mi zalažemo a to je gospodarski oporavak Siska, privlačenje ulaganja u naš grad i južnu gospodarsku zonu, prometno povezivanje kao i stvaranje novih radnih mjesta",  navodi se u priopćenju sisačkog HDZ-a.

 "Ukoliko se nastavi ovaj trend MOL-ove poslovne politike, bit će ugrožena socijalna stabilnost Siska. Imamo povjerenja u Vladu RH da će naći rješenje za ovaj slučaj", dodaju iz Gradske organizacije HDZ-a.

 INA je u petak priopćila da je pripremila prijedlog organizacijskih promjena u Rafineriji nafte Sisak, koji podrazumjeva prijevoz naftnih poluproizvoda između rafinerija Sisak i Rijeka i prekid rada postrojenja FCC u sisačkoj rafineriji, što znači i smanjenje broja radnika za maksimalno 40 u drugoj polovici ove godine.

Prijedlog organizacijskih promjena u Rafineriji nafte Sisak trenutno se nalazi na savjetovanju kod Radničkog vijeća, priopćeno je iz INA-e, a u skladu je s Deloitteovom analizom koja je pokazala kako je konverzija Rafinerije u logistički centar ekonomski najisplativije rješenje, čijom bi se provedbom realiziralo 93 milijuna dolara novčanog tijeka u sljedeće tri godine u usporedbi sa sadašnjim načinom rada rafinerije.

Komentara 17

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
21:12 20.01.2018.

Sisak je MOLu poklonio Ivica Racan, oni opet glasaju SDPMOST, nek ih oni otkupe.

I1
ing-12345
16:39 20.01.2018.

Ovo je stvarno dobar vic. Republika Hrvatska nema novaca da bi mogla otkupiti dionice INA-e od MOL-a. A i da ima zar bi zbog toga trebalo bacati novce u bunar bez dna zvan rafinerija u Sisku kao što se većeć gotovo 40 godina baca u Petrokemiju u Kutini.

Avatar Oneill
Oneill
17:00 20.01.2018.

Da bitićemo na svome ali skupo platit držati Rafinerije koje se neisplate i prestare .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije