Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobana praksa

HDZ se pojačava: Ministar Božinović postat će član

\'07.04.2011. Palaca Herzer, Varazdin, Ministar obrane Davor Bozinovic i veleposlanik Velike Britanije David Blunt otvorili su izlozbu Britanske i hrvatske saveznicke snage u sluzbi mira. Photo: Marko
Marko Jurinec/PIXSELL
17.06.2011.
u 12:00

Iako se već dulje nagađa, ministar Karamarko zasad se neće vratiti u HDZ pa će ostati jedini ministar u Vladi koji nije član neke stranke

Na Središnjem odboru HDZ-a u subotu trebalo se, u velikom stilu, primiti nove članove stranke, jednog ministra, nekoliko državnih tajnika te nekolicinu javnih osoba. No, od toga se odustalo i ceremonija primanja novih članova bit će održana za desetak dana u stranačkoj centrali na Trgu žrtava fašizma.

Žele državne tajnike

Iako se već dulje nagađa da će se ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko vratiti u HDZ, to se zasad neće dogoditi. No, nitko ne želi službeno potvrditi, ali ni demantirati, da će ministar obrane Davor Božinović, koji je godinama odolijevao stranačkom zovu, dobiti iskaznicu HDZ-a. Tako će HDZ, u svom prokušanom stilu, uoči parlamentarnih izbora početi s učlanjivanjem u stranku istaknutih pojedinaca. To je posebno prakticirao Ivo Sanader, koji je uručivao iskaznice sportašima, ali i ljudima od politike do javnog života. Učlanio je tako Dragana Primorca, ali i tri dame - Martinu Dalić, Mariju Pejčinović Burić i Zrinku Kovačević. Sličnu praksu nastavila je i Jadranka Kosor, koja je pod HDZ-ove skute dovela dvojicu nestranačkih ministara, i tako je jedino Karamarko ostao nestranački ministar u Vladi. A 24. kolovoza bit će godina dana otkako je iskaznica HDZ-a uručena Đuri Popijaču, nedugo nakon što je postao ministrom gospodarstva. Isto je napravio i Ivan Domagoj Milošević nakon ulaska u Vladu. U vladajućoj stranci ne žele još službeno govoriti o novim učlanjenjima, ali od pojedinaca iz vrha stranke doznajemo da će stranačke iskaznice dobiti i neki državni tajnici.

U duhu najava pomlađivanja stranke, koje predsjednica Kosor uvijek i u svakoj prilici ističe, ne kriju da bi željeli u svojim redovima vidjeti neke državne tajnike. Govorka se da je jedan od najpoželjnijih kandidata mr. Andrej Plenković, državni tajnik za europske integracije, vrlo obrazovan mladi diplomat koji se dugo opirao učlanjenju u neku stranku. No, nije nepoželjan ni bivši HSLS-ovac Želimir Janjić, državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, koji je napustio HSLS kad je na njegovo čelo došao Darinko Kosor. On tvrdi da nije razmišljao o političkom angažmanu.

Na meti i bivši HSLS-ovac

– Nisam pomišljao o traženju neke stranke – tvrdi Janjić i objašnjava da je i nakon izlaska iz HSLS-a posao koji je započeo u Ministarstvu nastavio i u tome, kaže, vidi svoju misiju. Sve glasnije spominje se ime mr. Nine Obuljen, državne tajnice u Ministarstvu kulture, kao buduće članice HDZ-a.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
12:06 17.06.2011.

mene ovo podsjeća naduh komunizma

VI
vidimškoj
12:22 17.06.2011.

HDZ se pojačava: ++++ uh,dobro je,ja već mislija dolaze im Kranjčar,Srna i Messi.

DU
Deleted user
15:22 17.06.2011.

Čudi me ovo, Božinović je izgledao normalan. Dobra im je strategija privlačenja članstva - postave čovjeka za ministra i on se učlani. Šteta što se ne može ustanoviti par stotina tisuća ministarstava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije