Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dao rok od dva dana

HDZ razljutio Peru Ćorića: 'Ja sam autor imena koalicije, mi ostajemo'

pero ćorić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.07.2016.
u 17:25

Ne odgovori li HDZ pozitivno na njihova očekivanja u sljedeća dva dana, Ćorić kaže da će raskinuti suradnju s HDZ-om

Čelnici HDZ-a održali su u subotu niz sastanaka s predstavnicima dosadašnjih koalicijskih partnera, no odluku o tome s kim će i kako ta stranka surađivati na parlamentarnim izborima donijet će stranačka tijela tijekom idućeg tjedna, najvjerojatnije do srijede.

Sve je izglednije da sadašnji sastav koalicije više neće postojati i da se ta koalicija neće zvati Domoljubnom. Nova garnitura u HDZ-u, kako je doznao Večernji list, ni imenom koalicije ni određenim partnerima ne želi podsjećati na “stari”, donedavni HDZ, nego želi ponuditi novu priču. Zato je moguće da neće biti ni prave koalicije, nego bi HDZ mogao s određenim partnerima ući u suradnju u samo nekim izbornim jedinicama.

Ćorić: Ja sam autor imena koalicije

Glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević Pero Ćorić najavljuje kako ostaju u Domoljubnoj koaliciji, s HDZ-om ili bez njega, jer kaže da je on autor imena koalicije. Ne odgovori li HDZ pozitivno na njihova očekivanja u sljedeća dva dana, kaže, raskinut će suradnju s HDZ-om u Skupštini grada Zagreba, 12 županijskih skupština i u 150 gradova i općina, gdje s HDZ-om sudjeluju u vlasti, javlja HRT.

"Razlika između g. Andreja Plenkovića, Davora Stiera i moje malenkosti je u tome da su oni došli na jučerašnji razgovor s crvenih tepiha iz Bruxellesa s gotovo 30.000 eura prihoda, a Pero Ćorić je došao iz grada koji umire. To je Ilok. Pero Ćorić je prošao kroz grad koji umire, a to je Vukovar, rekao je Ćorić. Zaista me moraju u sljedećih dan ili dva uvjeriti da namjeravaju zaustaviti demografsko propadanje Hrvatske, da imamo snage oporaviti hrvatsko gospodarsto, da imamo snage s njima kao vodećom lokomotivom u koaliciji okupiti sve domoljubne snage", kazao je. 

"Pričekat ćemo odluku HDZ-a i potom odlučiti što je najbolje za hrvatske građane. Ako se HDZ odlučio za nastavak unutarstranačkih borbi i kako degradirati koalicijske partnere, mi im želimo sretan put i u tome nećemo sudjelovati. Ponuda za koju sam čuo da su dali HSLS-u - da dobiju dva prolazna mandata za četiri izborne jedinice, za nas je apsolutno neprihvatljiva", dodao je Ćorić.

Komentara 63

Avatar mg940
mg940
17:41 24.07.2016.

Dragi Pero, samo si umišljaj da ste neka relevantna politička snaga Hrvatske

AS
ASERAGUD
17:48 24.07.2016.

Što nije rok bio danas? Opet sam nešto krovi shvatio

Avatar rondo
rondo
18:06 24.07.2016.

Da li je netko od tih priljepaka pogledao koliko su glasova dobili na prošlim izborima i kolika je njihov stvarni značaj? Da im nema HDZ-a nitko nikada ne bi čuo za njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije