Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'GRAĐANSKI RAT'

HDZ: Povijest koju interpretira Stanimirović je lažna!

\'SLAVONIJA  28.01.2008. VUKOVAR - Vojislav Stanimirovic, predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik  BRANIMIR BRADARIC\'
Branimir Bradarić/VLM/PIXSELL
14.06.2013.
u 15:49

Kao branitelji koji smo prolijevali krv tijekom agresije na RH od strane velikosrpskog agresora, nikako ne možemo stajati po strani u relativizaciji krivnje, smatra Odbor za branitelje HDZ-a

Poslije izjave Vojislava Stanimirovića koji je, nakon primjedbe novinara Večernjih novosti da se u hrvatskim udžbenicima Srbi spominju kao agresori, kazao kako \'\'oni svoju djecu uče drukčije te da oni smatraju da se u Hrvatskoj vodio građanski rat\'\', oglasio se i HDZ-ov Odbor za branitelje. Njegov predsjednik Željko Dilber potpisao je reakciju koju prenosimo u cijelosti:

\'\'Poštovani, u članku objavljenom na portalu Večernjeg lista pod naslovom: Sporni udžbenici – \'\'Izbacili smo Domovinski rat jer je za nas to bio građanski rat“ u kojem na primjedbu novinara Večernjih novosti da se u hrvatskim udžbenicima Srbi spominju kao agresori, Vojislav Stanimirović, predsjednik SDSS-a, rekao je kako oni svoju djecu uče drukčije, te da oni i dalje smatraju da se u hrvatskoj vodio građanski rat. Sukladno istupu Stanimirovića u srbijanskom tisku, te negiranju Domovinskog rata, prisiljeni smo reagirati.

Naime, kao branitelji koji smo prolijevali krv tijekom agresije na RH od strane velikosrpskog agresora, nikako ne možemo stajati po strani u relativizaciji krivnje, na način kojim se sve strane izjednačuju izjavama da se vodio građanski rat u Hrvatskoj. Jednom zauvijek naglašavamo, Hrvatska je bila žrtva srpskog agresora, a zbog aspiracija velikosrpskog režima predvođenog Slobodanom Miloševićem i ostalima, nažalost još i danas aktivnim političarima u Srbiji. U Hrvatskoj se nije vodio nikakav građanski rat, nego se odvijala agresija na suvereni teritorij RH. Sjetite se Vukovara koji je napadnut iz Srbije! Hrvatska je izvojevala pobjedu u nametnutom ratu kroz niz briljantnih vojnih akcija. Za nas kao branitelje, nedopustivo je da se na teritoriju RH uče dvije različite Povijesti, jer jedan je lažna - ona koju interpretira Stanimirović.

Stoga tražimo od predsjednika Josipovića, premijera Milanovića, nadležnih ministarstava i svih državnih institucija žurnu reakciju na spomenute izjave, uključenje branitelja u pisanje udžbenika novije hrvatske povijesti, te unificiranje udžbenika povijesti na cijelom teritoriju RH i u svim školama. Još jednom jasno poručujemo da branitelji neće dozvoliti lažiranje povijesnih činjenica niti će dozvoliti dvije povijesti u udžbenicima.\'\'

>>Stanimirović: Srpska vlast malo mari za Srbe u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije