Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMENOVANJA

HDZ popustio: Saša Drezgić postao zamjenik ministra financija

Saša Drezgić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
19.05.2016.
u 09:15

Drezgić dolazi iz kvote Mosta. Javne financije su mu uža specijalnost, no o monetarnoj politici on i ministar Marić misle različito

Vlada je jučer na zatvorenom dijelu sjednice napokon imenovala zamjenika ministra financija. HDZ-ov ministar Zdravko Marić za zamjenika je dobio ekonomista Sašu Drezgića, koji u Ministarstvo financija dolazi iz kvote Mosta.

Drezgić je docent na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, rođen je 1978., i njegovo se imenovanje prilično odužilo jer HDZ nije bio spreman prepustiti mjesto zamjenika ministra financija Mostovu kandidatu. K tome, ministar i njegov novi zamjenik imaju različite stavove o monetarnoj politici koja je s ulaskom Ivana Lovrinovića u Sabor dospjela u fokus političkih zbivanja. Na zahtjev Mosta i dijela zastupnika iz ostalih stranaka Vlada je pokrenula i hitnu izmjenu zakona o HNB-u, no taj potez nije prošao neopaženo jer je iz Europske komisije i Europske središnje banke stiglo upozorenje da se promjene tako važnih zakona ne mogu provoditi bez prethodnih konzultacija s nadležnim europskim institucijama. Drezgić je dobar poznavatelj i fiskalne politike na lokalnoj razini i zagovornik fiskalne decentralizacije. 

Zamjenikom ministrice uprave imenovan je Žarko Katić iz redova HSLS-a.

>> Premijer Orešković: očekujem pozitivnu ocjenu EK o Nacionalnom programu reformi

>> Preko HNB-a do mjesta zamjenika ministra

Komentara 17

Avatar Beowolf
Beowolf
10:44 19.05.2016.

Ministarstvo financija se ne bavi monetarnom politikom, tako da stavovi po toj temi nisu relevantni za funkciju na koju je imenovan.

Avatar MK
MK
10:34 19.05.2016.

...drugacije misljenje u SDP-u? ...odma te raspuste kao Splitsku filijalu!

Avatar nekakav
nekakav
10:57 19.05.2016.

a zašto zorana milanovića nisu imenovali za ništa? pa zar on nema ama baš nikakvih kompetencija? jednom davno ga je sanader ubacio u ministarstvo, al nije napredovao. čak štoviše, obadvojica imaju status bivših premijera... jedan je bio u remetincu, za, za drugog se tek farba ćelija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije