Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

HDZ-ovci uklonili štand Tatjane Holjevac

25.04.2009.
u 23:39

ZAGREB – Nezavisna lista kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba Tatjane Holjevac od početka kampanje i skupljanja potrebnih potpisa za službenu kandidaturu postavila je svoj štand na Trgu P. Preradovića, kod izlaza iz Bogovićeve, ali su ih oko podneva otamo otjerale jake snage HDZ-a.

“U 12 sati HDZ je silom otjerao volontere Nezavisne liste Tatjane Holjevac koji su tijekom jutra na istom štandu prikupljali potpise. Potom su preko oznaka Nezavisne liste Tatjane Holjevac postavili cerade s oznakama HDZ-a. Nakon toga HDZ-ovci su povukli štand nekoliko metara unatrag, prema Bogovićevoj. Zanimljivo je da Nezavisna lista Tatjane Holjevac ima dozvolu za postavljanje štanda na Trgu Petra Preradovića, dok HDZ ima dozvolu za adresu Bogovićeva 1”, izvijestili su iz izbornog stožera Tatjane Holjevac.

“Ovo nije prvi slučaj HDZ-ovske agresivnosti prema volonterima drugih kandidata, ali je prvi slučaj koji su volonteri Nezavisne liste uspjeli dokumentirati. Nakon što je događaj fotografiran, HDZ-ovci su dozvali osobu koja se predstavila kao komunalni redar, a pritom nije bila u uniformi niti se legitimirala službenom iskaznicom”, naveo je Krešimir Ćanić, član Nezavisne liste Tatjane Holjevac odgovoran za štandove. Izborni stožer HDZ-a reagirao je na, kako kaže, iznesene neistine i klevete.

“Svi navodi vezani za primjenu sile i nedolično ponašanje volontera HDZ-a rezultat su bujne mašte plaćenih volontera Tatjane Holjevac te pokazatelj nepoznavanja opće kulture u jednoj političkoj utrci. Što se tiče spomenute gospođe Holjevac, iskreno nam je žao što na ovakav način pokazuje svoje nezadovoljstvo zbog premalog broja prikupljenih potpisa”, poručuju HDZ-ovci.

Ključne riječi
HDZ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije