Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
direktiva HDZ-a

HDZ-ovci, možete samo u jedan nadzorni odbor ili upravno vijeće

'03.06.2013., Zagreb - Celnici HDZ-a Milijan Brkic i Tomislav Culjak govorili su na danasnjoj konferenciji za medije o rezultatima lokanih izbora.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Patrik Macek/PIXSELL
18.06.2013.
u 07:54

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić Vaso potpisuje dopis u kojem traži da se biraju stručni kadrovi u nadzornim tijelima

Iz središnjice HDZ-a svim lokalnim organizacijama proslijeđen je naputak prema kojem u nadzorne odbore trgovačkih društava i upravnih vijeća ustanova u vlasništvu lokalnih HDZ-ovih vlasti treba birati najkvalitetnije ljude i na taj način opravdati povjerenje birača.

Tako u dopisu, koji potpisuje glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić Vaso, piše da se kandidati moraju birati po stručnosti. Također, nalaže se stranačkim tijelima da članovi stranke mogu biti imenovani samo u jedan NO, odnosno jedno upravno vijeće. Lokalni dužnosnici HDZ-a moraju poštovati naputak ili će u suprotnom viša tijela stranke preispitati njihove odluke. HDZ je osvojio najveći broj mandata u županijskim, gradskim i općinskim skupštinama, odnosno vijećima. Vlast ima u deset županija i u još dvije sa HSS-om te u 56 gradova.

Budući da NO-e gradskih, županijskih i općinskih tvrtki, odnosno UV-ove ustanova biraju lokalne vlasti, oni će se birati iz HDZ-ove i drugih stranačkih većina. Članstva u NO-ima honoriraju se naknadama do 2000 kuna, tako da su vrlo poželjna. Nije bila rijetkost da su različiti državni ili gradski dužnosnici često bili u više nadzornih odbora. Na nacionalnoj razini još je bivša premijerka Kosor bila limitirala da državni dužnosnici mogu biti najviše u dva NO-a. HDZ svoju ekipu želi samo u jednom. 

>>Susret u slijepoj ulici: Turudić i Vaso Brkić na slučajnoj kavi

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije