Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ-ovci ljutiti na partnere:

‘Most se ponaša poput oporbe’

12.02.2016., Zagreb - Na pocetku glasovanja u Saboru Ranko Ostojic izabran je za predsjednika odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12.02.2016.
u 22:23

SDP-ov Ranko Ostojić zahvaljujući glasovima Mosta postao je šef Odbora za nacionalnu sigurnost. HDZ je bio protiv

Nakon tjedan dana prepucavanja vladajućih i oporbe, Ranko Ostojić ipak je imenovan predsjednikom Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, i to uz pomoć Mosta. Ostojić je imenovan sa 81 glasom za te 57 glasova Domoljubne koalicije protiv.

Svi mostovci osim Mire Bulja ipak su podržali Ostojića, a to su napravili i Dario Hrebak i Gordana Rusak iz Kluba zastupnika HSLS-a. Podsjetimo, čelno mjesto u Odboru pripada najjačoj oporbenoj stranci, no SDP-ov prijedlog Ostojića vladajuća većina, uključujući i Most, odbila je prošli petak na sjednici Odbora za izbor i imenovanja pa je SDP tražio da se o svemu izjasni i Sabor.

Promijenili mišljenje

Nakon tjedan dana Most je promijenio mišljenje. Iako vjeruju da je Ostojić “sramota SDP-a zbog njegove retorike primjerene uličaru”, nisu, kažu, željeli urušavati demokratske procedure.

– Ostojić može utjecati na razne odluke u kojima je on sudjelovao kao dosadašnji ministar ili u nekim drugim aferama koje se otprije spominju i ja sam glasao po savjesti – objasnio je Miro Bulj zašto je glasovao drukčije od svojih kolega iz Mosta. Glas za Ostojića Mostu su zamjerili njihovi partneri iz Domoljubne koalicije pa nam tako u HDZ-u kažu da se Most ponaša poput oporbe unutar vladajuće većine. Iz vrha HDZ-a doznajemo da je inicijativa da se prošlog tjedna ne podrži Ostojića došla od Tomislava Karamarka, šefa HDZ-a, jer se na taj način Ostojiću htjela poslati poruka. Pa čak ga i malo poniziti jer su u vrhu HDZ-a uvjereni da je Ostojić, zajedno s ostalom ekipom iz policijskog aparata, “zloupotrebljavao represivni aparat”.

HDZ-ov Miroslav Tuđman malo je blažim rječnikom kazao kako Mostu nedostaje parlamentarnog iskustva. Pero Ćorić iz HSP-a AS žešći je prema partnerima pa ponavlja svoju tezu da se ljudi iz Mosta prave većim katolicima od pape.

Prijava za praćenje Petrova

– Ona stara narodna kaže “Vola se veže za rogove, političke stranke za potpisane sporazume, a čovjeka se veže za riječ”. Birači će reći svoje o svim potezima koji su danas viđeni – komentirao je Ćorić. No nisu članovi Domoljubne koalicije zadovoljni ni inzistiranjem SDP-a da baš Ostojić bude na čelu Odbora pa Miroslav Tuđman kaže da stavljaju stranačke interese ispred nacionalnih.

– Ostojić će morati predsjedati nadzorom za ono u što je sam upetljan, postoji prijava da se pratilo Petrova, a Ostojić je već unaprijed rekao da je to sve čisto – kritizira Tuđman. Predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću iz svega je očito da se “HDZ boji da će jedna tako iskusna, karijerno zaokružena osoba kao Ostojić biti prijetnja, zato što žive u špijunskom svijetu paranoje”. Ostojić je očekivao da će biti izabran pa “zahvaljuje svima koji su imali razumijevanja te shvatili da treba staviti zakon na prvo mjesto”.

>>'Ostojić nije sramota SDP-a, takve optužbe govore najviše o Mostu'

>>Ostojić ipak na čelu Odbora, Milanović: Očito se HDZ boji da će takva osoba biti prijetnja

Komentara 26

BE
bezveZOKA
02:02 13.02.2016.

most nije stvoren bez veze i bez predumišljaja. ko je inicirao smotane mostovce, izabrao palanačkog psihijatrijskog minhauzena petrova, finacirao ga i ko i dans i sztra na daljinski upravlja s njima ? ne znate ? pa nije teško malo proguglati,ati, pa naći odgovor za sve nedaće sa tim trojanskim konjinama. -------------------------------------------------- most NIJE IDEJA CRKVE, to je samo spin onih igrača iz sjene koji su stvarni vlasnici i upravljači mosta. mali, kvarni seljačić božo je samo njihova lutka na koncu. STVARNI VLASNICI MOSTA su udbomasoni BRAĆA ROGLIĆ i njihovo jugoudbaško društvo koje je vidjevši da bezveZOKA sigurno gubi izbore formiralo LAŽNI TREĆI PUT u obliku svoje podvale narodu _ MOSTA. ___________________________ roglićje težak cca 75mil E, a most je kupio za 20.000kn i drži ih na povodcu. rogliuć je lovu maznuo dok je radio za udbu u vanjskotrgovačkoj firmi, prilikom raspada jugosl. , a danas se šepuri da "nije on privatizacijski stekao imanje" ... inače je seljačina iz nekakve dalmatinske pripizdine, kao i todorić i ostala morlačka udbomasonska "elita", koja je preko seoske varalice bože postavila svoje ljude u vladu i vlast da zaštiti i uveća svoje bogatstvo ...

LJ
LJU39
23:12 12.02.2016.

nije problem hdz vec most je taj koji trazi nevolje

Avatar kravata
kravata
23:02 12.02.2016.

Karlovac ima most na mreznici koji nikom ne sluzi a samo smeta protoku vode. Vlada ima partnera most sastavljen od svakavih misljenika koji samo smeta donosenju odluka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije