Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skup HDZ-a u ciboni

HDZ-ovce su na noge digli 'Lijepa li si' i Plenković

Središnji predizborni skup HDZ-a za izbore za Europski parlament
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/12
18.05.2019.
u 23:25

Oko 5500 članova HDZ-a pljeskalo je i A. Merkel koja je rekla da nacionalizam pokušava uništiti Europu iako su ih razgalili Bleiburg i Thompson

Tek kad su sinoć u Ciboni pjevači HTV-ove “A strane” otpjevali Thompsonovu “Lijepa li si” atmosfera je postala euforična. Na noge se digao i šef HDZ-a Plenković, pljeskao je u ritmu, vrtio se u krug, ruke je u zrak digao i glavni tajnik Jandroković. Dvorana je bila na nogama.



Korektno, ali bez euforije

Središnji HDZ-ov skup uoči euroizbora, na koji je stigla i njemačka kancelarka Angela Merkel te Manfred Weber, kandidat europučana za šefa Europske komisije, bio je korektan, dvorana je bila dupkom puna, ali nedostajalo je navijačke, euforične atmosfere, skandiranja. Sve dok se nije prolomio Thompson, a zatim na binu stupio i sam Plenković. U prvom dijelu skupa golemi i dugotrajan aplauz začuo se tek kad je Karlo Ressler, nositelj HDZ-ove liste za EU parlament, rekao da je “Bleiburg bio jedna od najvećih tragedija hrvatskog naroda”.

Ovacije HDZ-ovaca na spomen Bleiburga i na Thompsonovu pjesmu pomalo su u kontradikciji s glavnom političkom porukom Angele Merkel sa skupa, kojoj su HDZ-ovci jednako tako pljeskali, da “nacionalizam pokušava uništiti Europu i da se protiv toga moramo boriti”. Iako vodstvo HDZ-a želi rebrendirati skupove i s njih izbaciti, kako neslužbeno kažu “krkanluk”, a uvesti urbaniji štih, sinoć se pokazalo da bez Thompsona ne ide... Šef HDZ-a Plenković je iznenadio energijom i gardom svog nastupa, čak nije toliko dojam ostavio sadržajem govora koliko energijom i samouvjerenošću kojom ga je iznio. Najveći pljesak dobio je na spomen Tuđmana i “jedinog pravog datuma hrvatske državnosti - 30. svibnja”, ali i snage HDZ-a.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

– HDZ-u je najbolje kada sam ide na izbore jer tada je najjači! – grmio je Plenković nastavljajući kako vidi da neki pokušavaju minimizirati dolazak A. Merkel i Webera u Zagreb i na skup HDZ-a jer “ne žele vidjeti koja je snaga te stranke”. Plenković se ponovno obrecnuo na suvereniste, “one koji su sada otkrili suverenizam i koji na euroizborima 26. svibnja neće prijeći prag”. Plenkovićeva uzdanica Karlo Ressler na kraju skupa dobio je veliki zagrljaj supruge Karle, pretpostavljamo i u znak podrške jer je prvi put nastupio pred 5500 HDZ-ovaca što za mladića od 29 godina sigurno nije bilo jednostavno. Resslerov govor bio je čak pretežak za mladog čovjeka i usmjeren na nastanak Hrvatske, one koji su njemu i njegovoj generaciji omogućili da živi u slobodnoj državi, pozivao se na Tuđmana, Bleiburg... Glavni tajnik HDZ-a Jandroković poručio je u srčanom govoru da HDZ-ovci moraju reći “ne jalovoj ljevici i opasnim manipulatorima i populistima koji se žele prikazati kao veći domoljubi od nas”.



Izljubio Martinu Dalić

Na skupu HDZ-a bila je i Martina Dalić, bivša potpredsjednica Vlade koja je iz Banskih dvora otišla pod teretom afere Borg. Pozdravljajući se pri ulasku u Cibonu, Plenković se s M. Dalić i izljubio, a pet je nabacio i Milijanu Brkiću, svom stranačkom zamjeniku, koji je sjedio s vodstvom u prvom redu. Prvi put na skupu HDZ-a je bila i Biserka Petrović, gost je bio i Ćiro Blažević, Radojka Šverko, Mate Bulić (nije pjevao)... 

Središnji predizborni skup HDZ-a za izbore za Europski parlament
1/16

Komentara 39

BO
Bojance
23:46 18.05.2019.

iznenadilo me da A strana i Marko pjevaju za HDZ, ocito pušu neki novi, mladenačkiji vjetrovi u HDZ...

TE
tegovdizac
23:47 18.05.2019.

SDP-ovce je diglo uzicko kolo i Nicolas Maduro!

MO
Morany
23:48 18.05.2019.

Kad ce seselj, dragi gost bujice, doci na skup "suverenista"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije