Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAKONOM ZABRANJENO

HDZ-ov kandidat u drniškom vrtiću dijelio pogače s logom stranke, vrtiću prijeti kazna od 27.000 kuna

24 sata
29.03.2021.
u 19:10

Darivane pogače kupljene su u pekari, zamotane u vrećice bez deklaracije s velikom naljepnicom u bojama HDZ-a, a ravnateljice javnih vrtića, obje HDZ-ovke, takve su ih prihvatile

Uoči Uskrsa, HDZ-ov kandidat za dožupana Šibensko-kninske županije Paško Rakić i predsjednica HDZ-ove zajednice žena 'Katarina Zrinski' Anita Aužina odlučili su djecu drniškog i vodičkog vrtića darivati s pogačama na kojima je, ni više ni manje, nego logo HDZ-a. Kako je to zakonom zabranjeno, vrtićima sada prijeti kazna od 10 do 15 tisuća kuna, prenosi 24 sata.

Darivane pogače kupljene su u pekari, zamotane u vrećice bez deklaracije s velikom naljepnicom u bojama HDZ-a, a ravnateljice javnih vrtića, obje HDZ-ovke, takve su ih prihvatile, iako je to zakonom zabranjeno.

Zakon o predškolskom odgoju i obrazovanju nalaže da u vrtićima nije dopuštena nikakva vrsta promidžbe ili prodaje robe ili usluge, ukoliko ne služe ciljevima odgovara i obrazovanja ili su štetne za zdravlje djece, a za takvu radnju, onoj ustanovi koja ga prekrši, može doći kazna između 10 i 15 tisuća kuna, a odgovornoj osobi između 5 i 8 tisuća kuna, to govori i ministarstvo.

Foto: 24 sata

- Sukladno članku 52.a Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju u  dječjim vrtićima nije dopuštena promidžba i prodaja roba i/ili  usluga koje ne služe ciljevima odgoja i obrazovanja ili su štetne za zdravlje, rast i razvoj djece rane i predškolske dobi. Prehrana u dječjim vrtićima provodi se u skladu s normativima koje donosi ministarstvo nadležno za zdravstvo, a HACCAP sustav propisuje standarde vezano uz pripremu, posluživanje i čuvanje namirnica. Sukladno članku 52. b Zakona propisane su kazne u slučaju nepridržavanja odredaba. Sukladno prethodno navedenome, Ministarstvo će tražiti očitovanje ravnateljica te postupiti sukladno istom - govori ministarstvo.

Zbog takvog zakona ni roditelji ne bi smjeli ni donositi u vrtiće niti hranu koja nije zapakirana u tvornici ili nekom od ovlaštenih proizvođača hrane. 

Ključne riječi

Komentara 3

VI
vidum
21:07 29.03.2021.

HDZ nadmašio sebe. Ovo je najniže dosad.

BO
boris48astrid
20:44 29.03.2021.

opet plenkijevi žetonćiči pa dokle više sa tom bagrom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije