Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo gradsko vijeće

HDZ-ov gradonačelnik pozvao na kavu SDP-ovu vijećnicu Šajn

pozega,sjednica gradskog vijeca (1)
Foto: Ljiljana Marić
1/5
13.09.2013.
u 12:40

Vijećnici su na sjednici donijeli rebalans proračuna po kojem je on smanjen za 15 posto te sada iznosi 93,5 milijuna kuna

Prvi aktualni polusat novog saziva Gradskog vijeća prošao je u brojnim pitanjima vijećnika. Kazimira Baloga (Nezavisna lista N. Smolčića) zanimalo je koliko je Grad Požegu stajao Glazbeni festival te da li se i proteklih godina što izdvajalo za njega iz gradskog proračuna. Gradonačelnik Vedran Neferović je objasnio da Grad nije bio dužan financirati festival, ali kada im je koncesionar festivala, Požeški tamburaški orkestar da nemaju dovoljno novca za organizaciju festivala, odlučili su se angažirati.

Mario Pilon, zamjenik gradonačelnika dodao je da je Grad do sada platio HRT-u za prijenos festivala 37.500 kuna jer Požeški tamburaški orkestar koji je to trebao platiti nije imao novaca te da su još dali 37.900 za šator u kojem je bio organiziran domjenak. Ostali dio troškova, oko 250.000 kuna pokrit će sponzori i donatori koje je Grad pronašao. Istog vijećnika je zanimalo i kada će se sanirati uništene dječja igrališta, posebno ona u Babinom viru. Gradonačelnik je odgovorio da je ove godine u proračunu bilo planirano 120.000 kuna za tu namjenu, ali da je do lipnja potrošeno već 178.000 kuna te da će tek iduće godine moći obaviti potrebne radove na dječjim igralištima.

Predsjednika Gradskog vijeća zanimalo je zbog čega došlo do povećanja troškova na zgradi Glazbene škole te tko će platiti dodatne troškove. Pročelnica Jasminka Vodinelić objasnila je da je do dodatnih troškova došlo zbog nepredviđenih radova koji su morali biti obavljeni zbog lošeg stanja stare zgrade Vatrogasnog doma. Grad je zatražio od Ministarstva regionalnog razvoja da u istom omjeru kao što je financirao ugovorene radove, znači u iznosu od 70 posto, financira i dodatne radove koji će stajati 1,9 milijuna kuna plus PDV.

Dijanu Tomić Šajn (SDP) zanimalo je kada će se na dnevnom redu sjednice naći smanjenje naknade predsjedniku Gradskog vijeća. – Sadašnji predsjednik Nino Smolčić u protekle četiri godine gotovo je na svakoj sjednici tražio da se smanji ili ukine naknada tadašnjem predsjedniku Zvonku Štajduharu koja je mjesečno iznosila 12.500 kuna, a što je poslije ponavljao i na konferencijama za novinare – objasnila je vijećnica Tomić Šajn. Gradonačelnik Neferović joj je odgovorio da je sretan što ga je upoznala kako je to bilo u prošlom sazivu s obzirom da se on u njemu nije nalazio te je vijećnicu pozvao i na kavu da ga još detaljnije s time upozna nakon čega će on moći dati detaljniji odgovor.

Mirjanu Novaković (HSU) je zanimalo kada će se isplatiti naknada članovima biračkih odbora za drugi krug izbora te kada će biti otvoren Ured za skrb o starijima. Pilon je odgovorio da u proračunu nisu bili predviđena sredstva za drugi krug te da će se nakon rebalansa ta sredstva osigurati tako da se već idući tjedan može očekivati isplata. Neferović je najavio da se otvorenje ureda može očekivati početkom iduće godine. Dragan Borevac (HDZ) je želio znati da li je u proteklom razdoblju bilo investicija koje su započete bez građevinske dozvole ili zatvorene financijske konstrukcije. Pročelnica Vodinelić mu je odgovorila da takvih investicija nije bilo. Koliko je grad trenutno zadužen zanimalo je podpredsjednika Gradskog vijeća Dražena Muljevića (HSP AS). Gradonačelnik je odgovorio da je Grad 2003. te 2006. digao kredit za izgradnju kapitalnih investicija, u ukupnom iznosu ud 25 milijuna kuna te da još treba vratiti 13 milijuna kuna.

Vijećnici su na sjednici donijeli rebalans proračuna po kojem je on smanjen za 15 posto te sada iznosi 93,5 milijuna kuna. Isto tako donesena je odluka o smanjenju plaća djelatnika gradske uprave te zaposlenika u ustanovama kojima je Grad osnivač. Imenovani su novi vršitelji dužnosti u gradskim ustanovama, tako je na čelno mjesto Gradskog muzeja došla Maja Žebčević Matić, u kazalište Valentina Soldo, a u knjižnicu Branko Šimunović.

>>Požeški proračun u minusu od pet milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije