Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog zdravlja podnio ostavku

HDZ-ov Damir Jelić od danas više nije karlovački župan

Obilježena obljetnica osnutka HDZ-a u Karlovačkoj županiji
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
31.08.2020.
u 14:13

- Zahvaljujem se svima na suradnji i s radošću mogu ustvrditi da je Županija potpuno stabilna - poručio je Jelić

HDZ-ovac Damir Jelić s početkom tjedna više nije župan Karlovačke županije. U službenom priopćenju Županije, javnosti je pojasnio zašto je donio takvu odluku. 

– S današnjim danom podnosim ostavku na mjesto župana zbog zdravstvenih razloga. Daleko najveći dio mandata je iza nas. Zahvaljujem se svima na suradnji i s radošću mogu ustvrditi da je Županija potpuno stabilna. Postoji određeni financijski kapacitet koji je sačuvan za razvijanje budućih europskih projekata. Nadam se da smo ispunili Vaša očekivanja kao poveznica nacionalne i lokalne razine – naveo je donedavni karlovački župan.

Podsjetimo, Damir Jelić je u travnju podnio ostavku na mjesto šefa HDZ-a Karlovačke županije. Tada je kazao da ostaje župan do kraja mandata, ali da se dalje više neće kandidirati niti za jednu dužnost na lokalnim izborima. Kazao je tada da ostaje tek član HDZ-a, te da se ubuduće želi posveti radu s mladima na području političkog menađžmenta.

– Ispričavam se svima u stranci, koaliciji, oporbi, medijima, gospodarstvu, udrugama, djelatnicima općina, gradova i županije i svim građankama i građanima Karlovačke županije na nenamjernim uvredama i nenamjernim pogreškama kroz 16 godina političkog rada – kazao je u travnju Jelić i zamolio za oprost.

Martina Furdek Hajdin, njegova zamjenica za gospodarstvo, te Vesna Hajsan-Dolinar, zamjenica za društvena pitanja, vodit će županiju do novih izbora iduće godine.

Komentara 5

Avatar manjejeviše
manjejeviše
14:35 31.08.2020.

Koliko li ih samo ima kojima nikakve prepreke pa ni zdravstvene nisu dovoljan razlog da se povuku kad već nisu u stanju u potpunosti raditi posao za koji su izabrani.

MI
misokoli
20:08 31.08.2020.

Kaže pročelnik da mu pao imunitet.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
14:58 31.08.2020.

Razbolio se od srpsko-hadezeove koalicije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije