Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUBLJANA PREDALEKO ZA VLADU?

HDZ otkazao sastanak sa slovenskim parlamentarcima

20.05.2009.
u 12:58

Sastanak Nacionalnog odbora za praćenje pristupnih pregovora između Hrvatske i EU-a te Odbora za europske poslove slovenskog parlamenta, koji je planiran za kraj svibnja u Ljubljani, neće se održati zbog protivljenja HDZ-a, objavila je predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić.

"S obzirom na to da stranka koja vodi vladu drži da sastanak ne treba održati, obavijestit ćemo slovenske kolege i sastanka neće biti", izjavila je Pusić na konferenciji za novinare nakon sastanka tog odbora na kojem se trebao pripremiti susret sa slovenskim odborom.

Sastanak hrvatskih i slovenskih parlamentaraca, koji je nacionalni odbor potaknuo potkraj prošle godine, trebao se održati 27. svibnja u glavnom slovenskom gradu. Na pripremnom sastanku nije bilo predstavnika HDZ-a nego je, po riječima Pusić, član odbora Mario Zubović iz HDZ-a telefonski obavijestio kako HDZ i premijer Ivo Sanader smatraju da u ovome trenutku takav sastanak nije potreban.

"Bilo bi korisno održati sastanak. On ne bi ništa riješio, ali je uputno održavati komunikacijske kanale, osobito u kriznim situacijama", rekla je Pusić.
Ona se ipak nada da taj HDZ-ov potez ne odražava stajalište vladajuće stranke o nacionalnom odboru i načelu konsenzusa o europskim temama.
Sastanak predstavnika hrvatskog i slovenskog odbora za europske poslove odgađan je nekoliko puta, uglavnom na slovenski zahtjev.

Potpredsjednik Nacionalnog odbora za praćenje pristupnih pregovora između Hrvatske i EU-a Vladimir Šeks rekao je nakon ove objave da je sada neprikladno ići na noge Sloveniji jer njezina službena politika odbija prijedloge Europske komisije. (infopunkt tv)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije