Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Govor mržnje

HDZ osudio Facebook status sina HDZ-ovog člana

Ivan Đakić
Foto: Facebook
07.01.2019.
u 22:39

HDZ se ogradio i osudio ovakav status sina jednog od zastupnika stranke.

Slijedom današnje objave Ivana Đakića na njegovome privatnom Facebook profilu, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost, te će protiv njega pokrenuti stegovni postupak, objavljeno je u ponedjeljak na službenim stranicama HDZ-a.

Ivan Đakić (22), sin HDZ-ovog saborskog zastupnika i predsjednika Hvidre Josipa Đakića, u ponedjeljak je, kako su prenijeli mediji, na svome privatnom Facebook profilu postavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. "Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić",  napisao je uz fotografiju.

Objavu je odmah uočio netko iz SDP-ovog Foruma mladih pa je screenshot objavio na Twitteru, objavili su mediji.

Iz HDZ-a su priopćili da najoštrije osuđuju objavu Ivana Đakića na društvenim mrežama. "Slijedom današnje objave Ivana Đakića na njegovome privatnom Facebook profilu, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost. Nadležna stranačka tijela pokrenut će odgovarajući stegovni postupak zbog ovakvog ponašanja koje je u suprotnosti s temeljnim vrijednostima, načelima i odredbama Statuta HDZ-a", navodi se u HDZ-ovu priopćenju, objavljenom na službenim internetskim stranicama stranke.

Đakić je vrlo brzo objavu pobrisao. Također je portalu Index, odmah nakon što su ga nazvali, priznao da je objavio tu fotografiju, a ujedno se ispričao "svima koje je uvrijedio". "Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se ispričavam svima koje sam uvrijedio te im čestitam Božić", rekao je Đakić novinaru Indexa.

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
06:34 08.01.2019.

Kaj narod veli o jabuki i stablu ?

AD
adler77
08:31 08.01.2019.

Tajo ga naucio

TB
taras.buljba
09:36 08.01.2019.

HDZ stranka najgoreg ustasko komunistickog sljama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije