Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12 kandidata

Plenković uvjeren u pobjedu HDZ-a. Nositelj liste Ressler: Imamo odgovore na izazove

Ressler - Šuica- Sokol
Foto: PIXSELL
1/6
05.04.2019.
u 21:38

- Naš program ima pet poglavlja: uspješna europska Hrvatska, Europa rasta i poduzetništva, demokršćanski solidarna Europa, Europa nove generacije te sigurna i globalno snažna Europa - rekao je Andrej Plenković.

Andrej Plenković na konferenciji za medije objavio je i službeno 12 imena s liste HDZ-a za europske izbore. Naglasio je kako vjeruje u kandidate te da očekuje pobjedu HDZ-a na europskim izborima.

Nositelj je Karlo Ressler, savjetnik premijera Andreja Plenkovića i koordinator izrade stranačkog programa za europarlamentarne izbore, slijede; Dubravka Šuica, europarlamentarka, Tomislav Sokol, saborski zastupnik, Željana Zovko, europarlamentarka, Sunčana Glavak, zastupnica i bivša glasnogovornica Vlade, Marijana Balić, zastupnica i Plenkovićeva asistentica iz Bruxellesa, Goran Pauk, župan Šibensko-kninski, Nikolina Brnjac, državna tajnica u ministarstvu prometa, Stjepan Ribić, ravnatelj Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije, Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije, Danijel Marušić, župan Brodsko-posavski i Stjepan Adanić, pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića i stožerni brigadir.

Ressler - Šuica- Sokol
1/12

- Naš program ima pet poglavlja i sastoji se od nekoliko bitnih ciljeva - uspješna europska Hrvatska, Europa rasta i poduzetništva, demokršćanski solidarna Europa, Europa nove generacije te sigurna i globalno snažna Europa - rekao je čelnik HDZ-a.

Izrazivši uvjerenost u još jednu pobjedu HDZ-a na izborima, Plenković je poručio kako su izbori za EP „izbori za smjer Hrvatske i jasnu distinkciju između onih koji nude perspektivu i rješenja i onih koji niti znaju, niti to mogu ostvariti”.

HDZ na izbore izlazi samostalno, a ponovno će, kako je rekao Plenković, surađivati s listom HDZ-a BiH.

Programom i listom, naglasio je Plenković, HDZ želi poslati poruku mladima da svojim radom, znanjem, zalaganjem i vještinama mogu doći u poziciju i da preuzmu krupnu političku odgovornosti. „Poput ove koju je Karlo preuzeo danas. I ja sam uvjeren da će on to povjerenje i opravdati”, rekao je Plenković

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Robert Anic/PIXSELL

Resslera je kandidirala Mladež HDZ-a, rođen je 1989. godine, kako je sam rekao, nekoliko mjeseci nakon osnutka HDZ-a, a u javnosti je poznato i da je posinak Vladimira Šeksa.

Lista je, rekao je Ressler, kvalitetna kombinacija različitih profila, generacija te geografske zastupljenosti, a u kampanji će, dodao je, kvalitetnim ljudima i programom pokazati da imaju odgovore na sve izazove.

Uvjeren je da će HDZ u kampanji biračima pokazati "kolika je razlika između odgovornosti - znanja sposobnosti i kompetencije - s jedne strane, i svih drugih - suprotnih karakteristika - s druge strane”.

- Čast mi je biti prvi na listi i to s iznimnim kandidatima – poručio je Ressler.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

– Na mladima svijet ostaje. Večeras je HDZ pokazao da to nije floskula – istaknula je Dubravka Šuica.

U središnjici HDZ-a na sastanaku Predsjedništva i Nacionalnog vijeća jednoglasno je prihvaćena lista HDZ-ovih kandidata za izbore u EP, a potom je održana i sjednica Središnjeg odbora na kojoj je utvrđen program i strategija za europarlamentarne izbore. 

Iako se pretpostavljalo kako će se na listi naći i ministrica europskih fondova i regionalnog razvoja Gabrijela Žalac, stranka je odlučila drugačije.

Šef HDZ-a Plenković jučer je do zadnjeg trenutka razgovarao s kandidatima za Euroizbore, a termini HDZ-ovih stranačkih tijela su dvaput odgađani.

Video - Andrej Plenković na obilježavanju 29. obljetnice osnutka HDZ-a Sesvete

Komentara 180

GI
giannimichelis
18:35 05.04.2019.

Pa to je lista za gay paradu.

FN
Fr@njo
18:53 05.04.2019.

nakon pranja poda sa 400tisuca gradjana svezi referendu o izbornom zakonu u reziji Plenkovic -Kuscevic gradjani trebaju tu bezobrznost nagraditi na izborima.

DL
dr Luigi
19:40 05.04.2019.

Moj glas zbog svega što su učinili neće dobiti ,kao ni moje obitelji,a kako ćujem ni širokog kruga prijatelja. Možda dobiju glas od onih 430 000 građana koji su zahtjevali referendum,a bezočno su prevareni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije