Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOBI U STRANCI

HDZ odgovorio Stieru: 'Ako podržava izljeve govora mržnje i prijetnji, neka to javno kaže'

Davor Ivo Stier
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
1/4
10.11.2019.
u 15:52

Članstvo u HDZ-u obvezuje na poštivanje Statuta i drugih stranačkih akata. Predsjednik stranke nije tražio discipliniranje, već da se na terenu utvrde okolnosti koje nisu usuglašene s vodstvom stranke, rekao je Bačić

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u nedjelju u Dubrovniku da je vrh stranke utvrdio kako se u pojedinim organizacijama dio članova ponaša protivno Statutu, a utvrđivanja njihova odnosa prema politici stranke te daljnjeg postupka prema njima je na predsjednicima lokalnih organizacija.

Bačić, koji je kao izaslanik premijera sudjelovao na svečanosti 30. obljetnice osnutka dubrovačkog HDZ-a, istaknuo je kako je na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća u petak u Zagrebu bilo riječi o govoru nekih članova stranke protiv stranačkog vrha na društvenim mrežama.

„Članstvo u HDZ-u obvezuje na poštivanje Statuta i drugih stranačkih akata. Predsjednik stranke nije tražio discipliniranje, već da se na terenu utvrde okolnosti koje nisu usuglašene s vodstvom stranke. Tko postupa protivno stranačkim aktima bit će procesuiran“, rekao je Bačić i dodao kako nema saznanja o sporu ili sukobu saborskog zastupnika Josipa Đakića i savjetnika predsjednice RH za branitelje Ante Deura.

Odgovor HDZ-a Stieru

- Nastavno na medijske članke u kojima se, kao i obično, nepotpuno i pristrano prenosi dio rasprava sa sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a održane 8. studenoga o.g., kao i reakciju saborskog zastupnika HDZ-a Davora Stiera, naglašavamo da nitko u HDZ-u ne dovodi u pitanje slobodu i tajnost dopisivanja te slobodu izražavanja mišljenja, a posebno članova stranke.

No isto tako, za HDZ i politiku koju vodimo neprihvatljivo je da bilo koji član u grupama koje se organiziraju “pod nazivom i simbolima HDZ-a” kontinuirano širi govor mržnje i prijetnje, poput poziva da nekoga treba “leđno pustiti niz Savu”, “nabiti sve na kolac”, “dat mu metak u čelo”, te otvoreno agitirati i poticati članove da podržavaju druge stranke i kandidate, kao i pozivati članove da ne glasuju za kandidate HDZ-a.

To nije niti će biti politika HDZ-a, a ako Davor Stier dijeli i podržava takve izljeve govora mržnje i prijetnji usmjerenih prema stranačkim kolegama, neka to javno kaže. Stoga je od Stiera perfidno i otužno zlorabiti poruke Ivana Pavla II. Misli li Davor Stier da bi Ivan Pavao II ovakve pozive na linč smatrao porukama slobode, mira i ljubavi? - objavili su na Facebook stranici HDZ-a.

Komentara 70

DD
duda.dudica
18:04 10.11.2019.

Stier je u kampanji za predsjednika hdza, a ne znam koliko je dobar tajming raditi štetu Kolindi skretanjem na ove teme...

DU
Deleted user
16:54 10.11.2019.

Stier je živio u Argentini?pametnom dosta.Zato ne čudi govor mržnje.Hdz u bolje što prije da se riješi ovakvik poput Stiera,Kovača,Karamarka.Ta je ekipa ostala u devedesetima

Avatar southman
southman
17:17 10.11.2019.

Naravno da Stier tako ne misli. Problem je jedino što u zadnje vrijeme ne zna što točno misli !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije