Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEŽNJA ZVANA SABOR

HDZ neće Čačiću dopustiti povratak

cacic-txt.jpg
import
23.10.2008.
u 16:41

Sabor će tek idućeg tjedna odlučivati može li se Radimir Čačić vratiti u klupe s obzirom na to da je tek danas službeno zatraženo očitovanje nadležnih odbora. Zahtjev o vjerodostojnom tumačenju podnio je Milorad Pupovac želeći znati je li taj rok u kojemu zastupnik mora aktivirati mandat prekluzivan i, kad se prekorači, više nema povratka ili je instruktivan te je onda moguća situacija da se nakon prekoračenja roka može aktivirati mandat.

Kako neslužbeno doznajemo, HDZ ipak neće dopustiti Čačićev povratak. U tom slučaju, prema mišljenju ustavnih stručnjaka, Čačić bi mogao iskoristiti drugu mogućnost vraćanja u status neizabranog zastupnika koji u Sabor može ući ako netko s liste njegove stranke u III. izbornoj jedinici podnese ostavku. Tako bi se otvorio prostor za Čačića, a to bi, po svemu sudeći, mogao učiniti jedino Zlatko Koračević. Naime, Čačićev zamjenik Zlatko Horvat prošlog je tjedna rekao da ga je Čačić iznevjerio jer su imali dogovor da se Čačić neće vraćati u Sabor do isteka mandata.

No, Koračević danas nije želio potvrditi da je spreman učiniti taj ustupak za “šefa”. I Vladimir Šeks je na pitanje je li moguće očekivati da netko od zastupnika HNS-a iz te izborne jedinice da ostavku te da se Čačić tako vrati u Sabor odgovorio je kako je “sve moguće, ali malo vjerojatno”. (A. M.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije