Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERT ILI NE

HDZ: Ne želimo takav koncert! Šupica: To je obična zabava

plaški
ARHIVA VL
02.04.2010.
u 11:53

Hoće li na zajedničke katoličke i pravoslavne uskrsne blagdane u Plaškom zapjevati mrzitelji muslimana i poklonici četničkog pokreta?

Ne shvaćam zašto se digla takva buka, a da nitko nije došao i provjerio o čemu je riječ - kaže Mara Šupica, predsjednica Općinskog vijeća Plaškog iz SDSS-ovih redova, povodom koncerta dueta Žare i Goci, koji bi u predvečerje Uskrsa u ovom malom ličkom mjestu trebao zabavljati mještane. U samoj zabavi ne bi bilo ništa sporno da nije riječ o duetu koji se na internetu diči i svojim izvedbama raznih "slikovitih" četničkih pjesama punih mržnje, prvenstveno prema Bošnjacima i ljudima islamske vjeroispovijesti. Koncert bi se trebao održati u ugostiteljskom objektu čiji je vlasnik kći Mare Šupice, koja je trenutačno na rodiljskom dopustu, pa kafićem upravlja njena majka.

- Ja ne znam jesu li oni negdje i nekad pjevali četničke pjesme. Mnogi su pjevali svašta. U Plaškom četničkih pjesama neće biti, to je jedino bitno - kaže Mara Šupica, govoreći o nastupu dueta koji se diči i stihovima poput "Ja sam rođen ‘đe džamije nema, muslimane mrzim od malena."

''Da bar ne bude koncerta''

SDSS-ov koalicijski partner u općini Plaški, kao i na državnoj razini, HDZ, drugačijeg je mišljenja. Načelnik Ivan Šego bio nam je nedostupan, kao uostalom i cijela općina koja je u petak imala slobodan dan. Zamjenik načelnika Damir Šalov, pak, kaže kako bi bio najsretniji da koncerta ne bude:

- Mi ne želimo ovaj koncert. Ne podržavamo ga, mislimo da je neprimjeren i da takvim izvođačima u Plaškom mjesta nema. I, vjerujte, isto bih rekao da u Plaški želi doći netko tko pjeva "Jasenovac i Gradišku Staru". Ovo je jako izmiješana općina, zabave i druženja nam treba, ali ne s ovakvim repertoarom. No, mi ne možemo i nemamo ovlasti zabraniti koncert. Nadamo se da će to ipak učiniti policija - kaže Šalov.

Policijska uprava karlovačka trebala bi se danas očitovati o ovom slučaju.

Ogorčeni Hrvati

Ogorčeni su i plaščanski Hrvati. Borislav Kašljević, predsjednik Udruge naseljenih Hrvata, kaže kako to i nije neka novost.

- Niti jedan Hrvat u taj kafić ne ulazi, jer se dobro zna da tamo mogu svirati samo gosti iz Srbije i Republike Srpske. Ako se pjeva o "Krajini" onda si dobrodošao, a zanima me kako bih prošao da dođem tamo i naručim nešto od Thompsona - pita se Kašljević. Hoće li koncerta biti - ne zna. Plaški je, kaže, i dalje pun plakata.

Predsjednik županijskog odbora SDSS-a Karlovačke županije Rade Kosanović kaže kako o slučaju ne zna ništa, nije još vidio ni medijske napise niti linkove na pjesme četničkog sadržaja dueta Žare i Goci koji bi trebao zapjevati u Plaškom.

- Ipak, mogu reći kako ni slučajno ne podržavam bilo što što može izazvati nove podjele među narodom. Neka bude pjesme što više, ali ni slučajno takva sadržaja koji bi vrijeđao jedan narod - kaže Kosanović.

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:28 02.04.2010.

Kad idem na more, ne zaustavljam se u tim primitvnim krajevima. Ovi hoće Gogija i Žareta, ovi Tompsona. Kad dođete do kulturnog stupnja da osjetite potrebu da zovete gospodu Dragu Diklića, Stjepana Stanića i Boška Petrovića, e tada će ii cijela Hrvatska biti zrela da nas na dlanu jednostavno prenesu u EU! Prije ne.

OD
ODzizsKrajst
13:47 02.04.2010.

Super si to rekao, osim što nažalost u Hrvatskoj ne treba ić u zabiti poput Plaškog da nađeš obožavatelje takvog melosa. Usred Zagreba je vjerojatno više obožavatelja Thompsona i Cece nego onih koji uopće znaju tko je Boško Petrović.

TN
tamo-neka
16:06 02.04.2010.

...to je stoga što se prvo uništavaju \"art i rock \'n\' roll\"... ...dakle kultura - koja može odgojiti gomile klinaca koji im sutra mogu reći \"ne\"!...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije