Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednički izbori

HDZ: Kolinda će oboriti rekord s brojem potpisa

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
06.12.2014.
u 15:00

Josipovićev stožer:
Imamo znatno više od 100.000 potpisa za kandidaturu

Danas u ponoć istječe rok za predaju potpisa potrebnih za predsjedničku kandidaturu.

“Akcija 500.000”

Očekuje se da će četvero kandidata i službeno ući u predsjedničku kampanju, koja počinje 9. prosinca, jer se zasad zna da su oni sigurno prikupili potrebnih 10.000 potpisa, i više od toga. Državno izborno povjerenstvo ima rok od 48 sati za provjeru valjanosti potpisa, a izborna promidžba počinje s danom objave liste kandidata.

Milan Kujundžić već je predao potpise, a prikupio ih je oko 50.000. Predsjednik Ivo Josipović, HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović i neovisni kandidat Ivan Rude potpise će predati danas. U izbornom timu Ive Josipovića poručuju da je on prikupio znatno više od 100.000 potpisa. Prije pet godina imao ih je 117.000. Sad je premašio taj broj. U HDZ-u ne otkrivaju koliko K. Grabar Kitarović ima potpisa. Bilo je neslužbenih informacija iz HDZ-a da je stranka naumila svojoj kandidatkinji osigurati 500.000 potpisa. Od toga se za 400.000 trebao pobrinuti HDZ, a za preostalih 100.000 koalicijski partneri.

U stožeru K. Grabar Kitarović sada poručuju da će ona imati najviše potpisa, više nego što su ikad prikupili predsjednički kandidati. Iz toga se može zaključiti da se išlo u “akciju 500.000”, a danas će se vidjeti o kojoj je brojki točno riječ. HDZ je inače poznat da na prikupljanju potpisa voli pokazivati mišiće i tako demonstrirati svoju snagu. Ipak, ta brojka ne mora značiti ništa jer je prije pet godina Ivo Josipović po broju potpisa bio tek treći, a pobijedio je na predsjedničkim izborima. Milan Kujundžić je pak svoje potpise predao u pet do 12. – To je simbolika, ponor u kojem je hrvatska država, ukradene budućnosti hrvatskoj djeci... Hrvatski narod treba odlučiti želi li one koji su to napravili ili nove, želi li novu Hrvatsku i perspektivnu budućnost – objasnio je Kujundžić.

Grubišić i Đapić odustali

U predsjedničku utrku će i Ivan Rude jer u njegovu stožeru tvrde da su prikupili više od 10.000 potpisa. Njega su na kandidaturu potaknuli radnici iz poduzeća koja je on spasio uspješno vodeći njihove stečajeve. Don Ivan Grubišić odrekao se pak kandidature i podržao je Rudu. Anto Đapić učinio je isto, ali u korist Kolinde Grabar Kitarović.

>>Kujundžić u pet do 12 predao potpise za kandidaturu

>>Zašto od Kolinde žele napraviti željeznu lady?

Komentara 143

Avatar Stjepan_J
Stjepan_J
15:32 06.12.2014.

Pa bilo je jasno već kod prikupljanja potpisa koliko je sadašnji predsjednik nepopularan. Kolindina pobjeda uopće ne dolazi u pitanje, samo naprijed!

PO
Porta1950
15:32 06.12.2014.

Kolinda ce bit najljepša predsjednica na svijetu !!!!

DR
Drzinedaj
15:31 06.12.2014.

Mislim da profešur Ivo i dotur Mile mogu odustati i posvetiti se svojim nekretninama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije