Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

HDZ raspušta pet ogranaka, među njima i kninski: 'Svaki put pred 'Oluju' netko diže temperaturu'

Josipa Rimac
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
31.07.2017.
u 14:40

Šefovi tih pet ogranaka još su u izbornoj noći dali svoj mandat na raspolaganje stranci.

Županijski odbor šibensko-kninskog HDZ-a donio je odluku o raspuštanju svojih ogranaka u Kninu, Pirovcu, Tribunju, Tisnom i Primoštenu gdje je ta stranka na lokalnim izborima polučila loš rezultat, potvrdio je u ponedjeljak njihov predsjednik Nediljko Dujić.

"Odluku smo donijeli na sjednici u srijedu i to sukladno predizbornom dogovoru da ćemo raspustiti sve organizacije koje na lokalnim izborima ne poluče dobar rezultat. Ovih pet organizacija o kojima je riječ nisu još raspuštene nego je pokrenut proces razrješenja njihovih predsjednika i odbora kako bi na njihovo mjesto došli povjerenici i u roku od šest mjeseci pripremili sve za održavanje izbora za nova vodstva", rekao je Dujić.

Šefovi tih pet ogranaka, dodao je, još su u izbornoj noći dali svoj mandat na raspolaganje stranci.

"Vrlo su svjesni situacije i nitko od njih, pa ni predsjednica kninskog HDZ-a Josipa Rimac, ne protivi se postupku razrješenja", kazao je Dujić.

Predsjednica kninskog HDZ-a Josipa Rimac, koja je nakon izbornog poraza dala svoj mandat na raspolaganje kninskom HDZ-u, što oni nisu prihvatili, izjavila je u ponedjeljak da čeka sljedeće korake Županijskog odbora te stranke.

"Svaki put pred 'Oluju' netko diže temperaturu u Kninu, pa je tako i sada, no navikla sam već na to. Statut HDZ-a je jasan i Županijski odbor može raspuštati gradske i općinske organizacije, a vjerojatno će dati i kakvo obrazloženje zašto nas raspuštaju i kada će dovesti povjerenika. Kako bilo, mi smo na sjednici Gradskog odbora napravili detaljnu analizu  i raspravili to, a onda sam tom tijelu dala svoj mandat na raspolaganje smatrajući to moralnim i korektnim. No, oni moju ostavku nisu prihvatili i sada čekamo daljnje korake Županijskog odbora", rekla je Josipa Rimac.

Medijske napise o preseljenju u Zagreb nije htjela komentirati.

"Očito svi o meni znaju bolje nego ja sama, ali na to sam već navikla. Čula sam dosta varijanti o sebi i svojim životnim aktivnostima, a valjda ću na kraju odabrati ono što za mene bude najbolje. Blago meni kad svi misle o meni, no ja bih se najradije malo odmarala", rekla je bivša kninska gradonačelnica i direktorica kampanje HDZ-a u doba predsjednika Tomislava Karamarka.

Na pitanje hoće li se opet kandidirati za šeficu stranke u Kninu nakon raspuštanja kninskog HDZ-a, Rimac je poručila "neka procedura ide svojim tijekom" i da ne misli "izlijetati s izjavama prije vremena".

"Hipotetski, mogu se kandidirati opet, ali neka procedura ide svojim tijekom. Ne trčim pred rudo i ne pada mi na pamet izlijetati s izjavama prije vremena. Vidjet ćete. Sada je najvažnije da imamo sjednicu Vlade u Kninu", rekla je Josipa Rimac nakon što je objavljeno da šibensko-kninski HDZ-a kreće u raspuštanje kninskog HDZ-a kojem je ona na čelu, ali i općinskih organizacija u Tisnom, Primoštenu, Pirovcu i Tribunju.

Komentara 58

BO
bojuki1
15:19 31.07.2017.

Tamo gdje HDZ loše radi, i treba ih raspustiti. Kako HDZ pobjeđuje u gospodarski jakom Prelogu u Međimurju i još nekim međimurskim općinama uvjerljivo, a okruženi su SDP-om i HNS-om. Isto je i u Bakru u PG županiji, ili Svetomm Petru u Šumi (Istra). Ako se dobro radi, pobjeđuje se i u neprijateljskom okruženju. Uopće mi nije krivo jer je Rimac pala, mogla je puno toga napraviti u Kninu, a realno nije ništa napravila, kaznili su je upravo HDZ birači.

BO
bojuki1
15:37 31.07.2017.

HDZ vuče prave potezi i jača tamo gdje kiksaju, a SDP je toliko jadna stranka da bi bilo kakvo raspuštanje u njihovim gubitničkim redovima dovelo do nestanka te stranke.Pogledajte jad SDPa kroz ovu analizu: prije četiri godine u Zagrebu suu dobili 494 samostalnihih mandata, a ove godine čak 205 mandata manje, Usporedimo li to s 2009., kad je SDP osvojio 746 mandata, vidi se kataklizma SDPa u Zagrebu Brojkama se ne može lagati. Prema velikoj analizi Ivice Relkovića, SDP na zadnjim lokalnim izborima samostalno nije pobijedio ni u jednom hrvatskom gradu, dok je koalicijski predvodila pobjedu u 12 gradova. Usporedimo li to s rezultatima HDZ-a, koji je samostalno pobijedio u 18, a koalicijski u još 22 grada, može se zaključiti kako je HDZ koalicijski i samostalno dvostruko uspješniji. Također, SDP je dobio u gradovima koji zajedno imaju 101.283 birača, što je više nego četiri puta manji broj od onih pod HDZ-ovom pobjedom, a manji čak i od gradova u kojima je IDS pobijedio samo u svojoj jednoj jedinoj županiji.

JK
ja-kan
15:51 31.07.2017.

Dok se, od naroda skriveno, dogovara tko će biti u Upravi HEP-a i Upravama drugih velikih državnih poduzeća naivnom narodu se "serviraju" ovakve banalne priče. I krajnjem naivcu je jasno da se sve radi kao i za vrijeme Sanadera. Interesne skupine vode glavnu riječ. P.S. Ma gdje nam nestade g. Razdjelnik ? :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije