Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Panenić:

'HDZ je Milinkovića nagradio odlaskom u Sabor iako se protiv njega vodi kazneni postupak'

Tomislav Panenić
Branimri Bradarić
21.02.2019.
u 12:16

Komentirajući optužbe na svoj račun Milinković je rekao kako se ne radi o nikakvoj stranačkoj nagradi te podsjetio kako su i on i Panenić istoga dana 2016. godine položili prisegu u Hrvatskom saboru

Predsjednik Skupštine Vukovarsko-srijemske županije i županijskog HDZ-a te direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković od danas je ponovno zastupnik u Hrvatskom saboru. Tim povodom je saborski zastupnik Tomislav Panenić (Most) održao konferenciju za novinare na kojoj je rekao kako je Milinković od strane HDZ-a na taj način nagrađen jer se protiv njega vodi kazneni postupak radi nekvalitetne vode, zatrovane arsenom, koja je mještanima Komletinaca isporučivana godinama. Kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba u vinkovačkom Vodovodu podnijelo je preko 400 mještana Komletinaca.

- Prema zakonu za takav prekršaj su predviđene prekršajne odredbe pa se onda i kroz to može vidjeti kolika je razina bila skrivanja činjenica kada je DORH odlučio podnijeti kaznenu prijavu. Sada ćemo imati još jednoga saborskog zastupnika protiv kojega se vodi kazneni  postupak, a koji će uživati u svim povlasticama koje mu nudi taj položaj. Osobe na tako visokim položajima je teško osuditi te se nadamo kako će DORH i pravosuđe smoći snage do kraja provesti cijeli postupak i onemogući da se proces oduži u nedogled - rekao je Panenić.

Dodao je kako je umjesto činjenica da Milinkovića pozovu na odgovornost i da odstupi s funkcije HDZ nagradio Milinkovića položajem u Saboru.

Komentirajući optužbe na svoj račun Milinković je rekao kako se ne radi o nikakvoj stranačkoj nagradi te podsjetio kako su i on i Panenić istoga dana 2016. godine položili prisegu u Hrvatskom saboru.

- Od tada sam ja saborski zastupnik ali sam svoj mandat, u dogovoru s predsjednikom stranke, stavio u mirovanje kako bih proveo projekt aglomeracije koji je vrijedan 400 milijuna kuna, problem s vodoopskrbom Slavonskog broda te lokalne izbore. Stoga ja nisam nagrađen ničim nego se vraćam u Sabor. Panenić u tri godine nije niti deseti dio napravio i donio za svoju općinu koliko sam ja napravio - rekao je Milinković.

O kaznenom postupku koji se vodi protiv njega nije želio govoriti dodajući već poznatu frazu kako očekuje da institucije odrade svoj posao.  

Video: Miro Bulj u Saboru pustio i pjevao 'Ustani bane'

Komentara 1

ZI
zip123
16:01 21.02.2019.

To nesto cudno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije