Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'preimenujte trg'

Performans mladih esdepeovaca pred HDZ-om nakon presude za Fimi mediju

Performans Foruma mladih SDP-a pred središnjicom HDZ-a
13.11.2020.
u 16:57

HDZ-ovcima su na dar donijeli Zakon o kaznenom postupku, Kazneni zakon, Zakon o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela te fotografiju Ive Sanadera u vrlo prijateljskom pozdravu s trenutnim predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem.

Predstavnici Foruma mladih SDP-a danas su pred središnjicom HDZ-a izveli performans povodom nepravomoćne presude bivšem premijeru i predsjedniku te stranke Ivi Sanaderu, kao i samoj stranci.

HDZ-ovcima su na dar donijeli Zakon o kaznenom postupku, Kazneni zakon, Zakon o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela te fotografiju Ive Sanadera u vrlo prijateljskom pozdravu s trenutnim predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem.

„Ivo Sanader je politički mentor Andreja Plenkovića. Čekamo premijera da kaže kako „nitko ne smije lijepiti etiketu korupcije HDZ-u“, kako je ovo „novi HDZ“ koji se bori protiv korupcije, kriminala i krađe, i kako će do 2030. sve biti u super u Hrvatskoj. A u prvoj Plenkovićevoj vladi bilo je nikad više afera u hrvatskoj povijesti,“ rekao je potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Kristian Čarapić.

Podsjetio je na razmjere pljačke za koju je ta stranka osuđena, iznijevši podatke iz medija.

Sanaderu je pribavljena korist od 275 tisuća kuna, HDZ-u 14 milijuna kuna. HDZ je odgovoran što je od 2005. do 2009. kaznenim djelima Sanadera i Pavošević pribavio sebi nepripadno dobit od 14,6 milijuna kuna. Za korist HDZ-a plaćali su račune za usluge cateringa i druge usluge i robu u iznosu od 5,2 milijuna kuna.

U vremenu od 2005. do 2009. u namjeri pribavljana imovinske koristi Sanader je naložio Branki Pavošević da novac koji preda Barišić ne evidentira u poslovnim knjigama. Dio tog novca Sanader je zadržao za sebe, a 8.2 milijuna kuna iskorišteno je za financiranje HDZ-a. Barišić je 275 tisuća kuna predao Sanaderu od čega 50 tisuća kuna za putovanje u Ameriku, 35 tisuća eura za kupnju Brioni odijela. Branka Pavošević je prema nalozima Sanadera isplaćivala naknade za više osoba. A dijelom novca plaćao se i Marko Perković Thompson.

„Jasno je da je HDZ stranka opasnih namjera, a ovom presudom u ponovljenom suđenju nije samo namjera nego i djela. To je kriminalna organizacija. Sve je isto, samo „njega“ nema. A Trg žrtava fašizma na kojem se nalazi središnjica HDZ-mogli bi preimenovati u Trg žrtava HDZ-ove korupcije,“ rekao je Čarapić.

VIDEO: Sanader je osuđen na osam godina, njemu i obitelji oduzima se protupravno stečena imovina


 
Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
18:59 13.11.2020.

"Mi smo mladi zdepejpovci, partija nas zvala, da čuvamo granice i Tita maršala!!! Tito je maršal, Tito je genije, Tito je komandant slavne armije...." Su to popevali? Buahahahahahahahahahahahaha....

DU
Deleted user
17:31 13.11.2020.

Vidi mladih skojevaca spremnih za demonstracije, je...o vas Bernardić i ostali nesposobni drugovi ahmetovićka i glasovac i drug predsjednik Peđa

NE
Neo001
17:09 13.11.2020.

Zdepenjare će imati preformanse kada se počne procesuiranje levih kriminalaca: milanović, mesić, josipovič , kotromanović. čačić, sataraš, linić, vrhovnik i brojni drugi koji su pokrali milijarde. Najveći kriminalac svakako je bio račan sa svojo zločinačkom partijiom koji je zadužio državuu za 14,5 milijardi eura i opljačkao za najmanje 200 milijardi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije