Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Panenić zadovoljan

HDZ i Most nakon sastanka: Nije bilo razgovora o mandatima

Most i HDZ
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
17.11.2015.
u 17:14

– Nisam razgovarao s lijevima i desnima nego sa strukom i nije bilo razgovora o mandatima – ustvrdio je voditelj današnjeg pregovaračkog tima Panenić.

Nakon sastanka u HDZ-u, voditelj Mostova pregovaračkog tima Tomislav Panenić kazao je da su vodili razgovore na razini struke, a ne političke razgovore. 

– Tema nije bila podjela stolaca. Iznijeli smo poziciju Mosta, vodili smo dosta dobre razgovore i sad čekamo i povratnu informaciju iz SDP-a i HDZ-a pa ćemo onda nastaviti pregovarati i o drugim područjima – kazao je Panenić te dodao kako je zadovoljan i ovim sastankom i onim sa SDP-om jer su se vodili stručni razgovori o konkretnim resorima. 

– Nisam razgovarao s lijevima i desnima nego sa strukom i nije bilo razgovora o mandatima – ustvrdio je voditelj današnjeg pregovaračkog tima Panenić. 

Ivana Maletić iz HDZ-ova pregovaračkog tima također je zadovoljna sastankom nakon kojeg je, kaže, optimistična u vezi s razvojem Hrvatske.

– Ovo je bio razgovor dvaju partnera usmjeren na reforme, napravili smo čitav program vezan uz provedbu reformi i stavljanje u prvi plan poduzetnika i građana, a to je i ono što Most želi vidjeti. Želimo promjene u Hrvatskoj i da čitava državna uprava služi građanima i poduzetnicima, a ne obrnuto i zato ćemo trebati provoditi različite reforme na različitim područjima. Razgovarali smo kako pomoći hrvatskoj ekonomiji, podići naše gospodarstvo, potaknuti konačno ono što treba rasti – komentirala je Maletić te dodala da tijekom pregovora nije bilo neprihvatljivih točaka jer su sve usmjerene na poduzetništvo, a ono je bilo ključno i u HDZ-ovim programskim dokumentima. 

– Drago nam je da su kolege iz Mosta u prvi plan stavili povezanost poduzetništva i pravosuđa, jer je jako važno prokrčiti taj pravosudni sustav kako bi pomogao poduzetnicima. Danas nema nikakvih ponuda ili odbijanja ponuda, ovo je bio konstruktivan razgovor o konkretnim promjenama koje se moraju dogoditi u hrvatskom društvu – zaključila je Maletić nakon sastanka. 

Ivana Maletić osvrnula se i na izjavu HSLS-ova predsjednika Darinka Kosora koji je kritizirao zastupnike nacionalnih manjina zbog toga što su se svrstali uz koaliciju Hrvatska raste. 

– Bit će prilike razgovarati o tome tko se gdje svrstao. Svatko ima pravio dati svoj potpis i svatko ima pravo donijeti odluku kakvu hoće – kazala je Maletić. 

Komentirala je i sporazum koji su danas potpisali SDP i IDS, prema kojem IDS traži regionalizaciju i Istru kao samostalnu regiju. 

– Želimo da se županije zadrže i da se sustav ojača kroz podizanje kvalitete i efikasnosti rada. Mi ne bismo išli na koncept regionalizacije ili posebnog tretmana pojedinih dijelova – uzvratila je Maletić.

>> Evo koje će konkretne zahtjeve Most staviti na pregovarački stol 

>> Most ucjenjuje, drži sve u šaci a nema program reformi

Komentara 76

TP
trias politica
17:21 17.11.2015.

MOST, budite pametni i bježite što dalje od kukulele koalicije. HDZ nije idealna stranka ali sigurno je bolja opcija od SDPa.

JK
ja-kan
17:37 17.11.2015.

Sasvim je jasno da će HDZ pristati na sve što zatraži MOST za razliku od SDP-a koji će pristati na sve osim da Milanović ne bude premijer zato on i kupuje i Srbe i Glavaša i sve manjine i IDS... naravno na račun svih građana koji to trebaju da plate.

HA
Hammond
17:36 17.11.2015.

Ja mislim da sve ovo sto se radi da na kraju nista od svega,gubljenje vremena jer ako se most i priklononi desno,milanovic ce sve napravit sa razjedini most i da takav ishod rasturi,takav je lik i nece pustit fotelju nikad,i danas sam vec reka da ce svi troje bit zadovoljni sastankom sto je nemoguce, i ko je sad tu lud nitko nego narod koji je nasanjkan po obicaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije