Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CROBAROMETAR

HDZ i dalje dvostruko jači od SDP-a, Možemo! na sigurnoj trećoj poziciji

crobarometar
Foto: Nova TV
1/11
25.03.2021.
u 19:37

SDP je i dalje drugi, ali s velikim zaostatkom za HDZ-om. Trenutačno uživaju potporu od 16 posto. To je manje nego mjesec prije.

Hrvatska demokratska zajednica i ovaj je mjesec prvi izbor građana. Da su sada izbori, dobili bi 29,1 posto. Pokazuje to istraživanje Crobarometar koje je za Dnevnik Nove TV provela agencija Ipsos.

SDP je i dalje drugi, ali s velikim zaostatkom za HDZ-om. Trenutačno uživaju potporu od 16 posto. To je manje nego mjesec prije.

Možemo je treći izbor birača s potporom od 9,4 posto. Kao i mjesec prije, odmah iza je MOST s potporom od 7,3 posto, a prag prelazi još samo Domovinski pokret sa 6,2 posto.

Sve ostale stranke daleko su ispod izbornog praga. Najbliže je HSU s potporom od 2,3 posto i Živi zid s potporom od 2,1. Slijedi Centar s 1,6, HSS je mjesec završio s potporom od 1,3 posto, a HNS s 1,1. Radnička fronta ima 1 posto baš kao i stranka Ivana Pernara. Sve ostale stranke ispod su 1 posto i zajedno dobivaju 4,7. I ovaj mjesec bilježi se velik broj neodlučnih, čak 16,6 posto, a u prosincu je bilo samo 5 posto neodlučnih.

Foto: Nova TV

 

Pesimizam se nastavlja već četvrti mjesec. Sada 70 posto ispitanika misli da zemlja ide u lošem pravcu, a da ide u dobrom, misli tek 23 posto dok ne zna njih 7 posto.

Isto tako većina građana ne odobrava rad Vlade, njih 56 posto, a odobrava ga samo 36 posto, dok ne zna njih 8 posto.

Rad Predsjednika Republike trenutačno 50 posto građana ne odobrava, a odobrava njih 42 posto. Nema dramatičnih skokova u potpori predsjedniku u odnosu na mjesec prije. Ne zna njih 8 posto.

Birači SDP-a daju mu potporu od 80 posto, ali i 28 posto birača HDZ-a odobrava rad predsjednika.

Od tri institucije dvije su prošle bolje nego mjesec prije, a jedna lošije. Tako ured predsjednika dobiva ocjenu 2,68 ili 'trojku', manje nego mjesec prije. Vlada je ocijenjena s 2,52, također 'trojkom' i tu je vidljiv porast. Raste i potpora Hrvatskom saboru, sada dobivaju 2,15 ili 'dvojku'.

Ključne riječi

Komentara 74

JE
jesenica
20:09 25.03.2021.

SDP socijalizam svugdje je propao.

MA
MarasG
20:16 25.03.2021.

Narodu je pun q... milanovica,grbina,bauka i ostalih sdpenjaca

MA
MarasG
20:12 25.03.2021.

Zahvaljujuci milanovicu ta razlika ce se jos i povecavati u korist HDZa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije