Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Reiner:

HDZ i Crkva su protiv referenduma. Zar bismo podržali diskriminaciju Hrvata?

referendum
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22.09.2014.
u 19:13

Potpredsjednik Sabora smatra da bi iz domoljubnih razloga trebalo mijenjati članak 45. Ustava

Akademik Željko Reiner (HDZ), potpredsjednik Sabora, komentirao je referendumsku inicijativu udruge U ime obitelji rekavši da, ako se iz domoljubnih razloga mijenja Ustav, onda treba mijenjati članak 45.

HDZ bi prvo mijenjao taj članak jer 400.000 građana i birača s hrvatskim državljanstvom koji nemaju prebivalište u RH, pa tako i Hrvati iz BiH, može izabrati samo tri predstavnika u Saboru. HDZ-u smeta i zabrana predizbornih koalicija, kao i snižavanje izbornog praga na tri posto.

– Ne postoji potpora Crkve za taj referendum. Pa zar bi vrh Crkve podržao diskriminaciju Hrvata iz BiH? – odgovorio je Reiner na novinarsko pitanje. Budući da članica te udruge Željka Markić tvrdi da će birači HDZ-a poduprijeti referendum, Reiner je odgovorio da to neće biti slučaj. HDZ se već bio izjasnio da je protiv referenduma, a glavni tajnik Milijan Brkić Vaso svim je HDZ-ovim organizacijama poslao mail u kojem naglašava da se ne pomaže udruzi U ime obitelji.

 

>>Predsjednik Josipović zloupotrebljava funkciju i širi neistine

>>Odlazak Martine Dalić nije nikakav gubitak, bila je zastupnica bankarskih lobija

Komentara 72

HR
hr76
19:43 22.09.2014.

Pročitao sam nekoliko puta članak 1. predloženog ustavnog zakona o izmjeni ustava i nigdje se ne spominje smanjivanje prava hrvatskoj dijaspori, pa ne vidim ni kako crkva uopće može imati nešto protiv ovog referenduma. Ne plašite ljude neargumentiranim tekstovima!

AV
AVAZ
19:35 22.09.2014.

Crkva je za referendum a HDZ i SDP neka se grupisu u svoj SKJ i neka onda skupa laju!!

AV
AVAZ
19:38 22.09.2014.

Zasto HDZ nije promijenio clanak 45 Ustava kada je bio na vlasti, sproveo lustraciju, zatvorio komunisticke listove, procesurirao SDP udbase i jugokomuniste te ostalo, stoga sto je isti kao i SDP

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije