Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpisali koalicijski sporazum

HDZ, HSS, HSP AS i BUZ zajedno na prijevremene izbore

Ivo Žinić
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
22.09.2014.
u 17:53

Zajednički kandidat za župana bit će Ivo Žinić, dok će kandidatkinja za dožupanicu iz redova HSS-a biti Anita Sinjeri Ibrišević, čelnica sisačkog ogranka stranke

HDZ, HSS, HSP AS i BUZ potpisali su u ponedjeljak koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na prijevremene izbore za Sisačko-moslavačkog župana koji su zakazani za 12. listopada. 

Zajednički kandidat za župana bit će Ivo Žinić (na slici), dok će kandidatkinja za dožupanicu iz redova HSS-a biti Anita Sinjeri Ibrišević, čelnica sisačkog ogranka stranke. Drugog dožupana, koji će biti također iz HDZ-a, nisu otkrili. 

– Županijski odbor nije još glasao o tome, pa nećemo s imenom u javnost, no imamo kandidata - mlađeg člana stranke iz Moslavine, rekao je Ivo Žinić istaknuvši da bi time cijela županija bila zastupljena u budućoj izvršnoj vlasti Županije. 

– Do izbora je vrlo kratko vrijeme, no mislim da smo i zadnji put dali dobar program za ovu županiju pa očekujemo potporu građana i njihovo povjerenje. Izlazimo s novim timom i novim ljudima, koji imaju dobre rezultate, rekao je Žinić. 

U ime HSS-a sporazum je potpisala predsjednica županijske organizacije Marijana Petir. 

– Ovo je trenutak kojeg smo čekali. Svjedoci smo bili da se naša županija vodila iz zatvora, a da SDP ništa nije učinio da to spriječi. SDP je odgovoran što je naša županija stigmatizirana, što ljudi ovdje jako teško žive, rekla je M. Petir. Uz HSP AS član koalicije je i BUZ. 

– Mislimo da će naši kandidati imati znanja i snage da nas izvuku iz socijalne i demografske krize, rekao je Ivica Rakič, čelnik ŽO BUZ. 

Inače, u ponedjeljak je i HNS-ov kandidat za župana Ivan Nekvapil, dosadašnji dožupan, odustao od svoje kandidature.  Potvrđeno je da će on i SDP-ov bivši dožupan Zdenko Vahovec biti uz Davorka Vidovića, kao kandidati za dožupane. 

>> Kandidat HDZ-a za sisačko-moslavačkog župana Ivo Žinić

Komentara 2

WA
wallter
19:56 22.09.2014.

pa sta se ceka vise sa tim prijevremenim izborima ovo vise ne moze da se tolerira no ako i ovaj put ne izadjemo na markov trg sa (krumpirima,lukom,jabukama) itd da mozemo da ispratimo ovu vladu sa stilom sve te navedene gore namirnice su na gubitku u priizvodnji jer nasa vlada na tone uvizi a nase trune po njivama

BA
baniček
22:49 22.09.2014.

hoće li biti poništeni svi NAMJEŠTENI natječaji za zaposlenje u javnim upravama i ostalim sličnim ustanovama, znamo tko i kako je mogao tamo dobiti posao u zadnjih 10 godina pod vodstvom nesretne Marine, iako ni prije nije bilo bolje u vrijeme HDZ-a.... Odgovor je da sigurno neće, tako da je meni u privatnoj firmi tak svejedno tko mulja i "lapa" na županijskom i gradskom nivou.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije