Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branko Bačić:
Povratak na članak

'Zekanović je u Sabor ušao na listi koja je podržavala Konvenciju'

SDP-ov Gordan Maras smatra kako je izjava koja prati Istanbulsku zapravo "zadaćnica za Željku Markić"

Komentari 48

DU
Deleted user
10:56 22.03.2018.

Jedini vjerodostojan.

VL
SO
SoloHan
10:58 22.03.2018.

Meni je fenomenološki zanimljivo kako su svi Srbi Jugoslaveni, i djeca komunista za tu konvenciju, kao da ih neke nevidljive niti vežu.

VL
Avatar MK
MK
11:02 22.03.2018.

Ne vjerujem da Vlada ima lose namjere - no ponasa se kao da je daljinski upravljana, kao da je sama nesposobna zastiti zrtve nasilja, kao da delegira "izvrsnu vlast" i "zakonodavnu vlast" nekakvim NGO-udrugama, kao bez karaktera... No Zekanovic je u pravu - u Vladi nije preslik kakav je bio u vodstvu HDZ-a, a u vodstvu HDZ-a nije preslik kakav je u clanstvu i birackome tjelu. Derivat od misljenja baze do odluke Vlade samo se moze klasifizirati kao klasicnu izbornu prijevaru!

VL
RZ
Rocky.Zg
11:35 22.03.2018.

Ma kupi Plenkovic njih lako, neki nadzorni odbor ili drugo uhljebnicko mjesto, i glasaju svi kako on kaže. Nema tu ideologije niti morala, postoje samo osobni interesi. A Plenković je majstor u kupovanju “poštenih “ zastupnjka. U biti, to je kupleraj.

VL
Avatar krile11
krile11
11:00 22.03.2018.

Dobro dosao u Hrvatsku i koaliciju sa HDZom.Gdje si do sada bio?

VL
FI
fiberglas
11:59 22.03.2018.

Evo, članak malo dalje u ovom VL...Kanada na svim formularima ukida pojam otac, majka. A kada telefonom ili na šalteru komuniciraju sa strankom prvo pitaju kako da vam se obraćamo ( jer ne znaju je li bradonja ispred njih ženaa ili muškarac i obrnuto brkata žena žena ili muškarčina/ reptil/ svizac...) Šou! To bi mi? To?

VL
Avatar tituš
tituš
11:10 22.03.2018.

Zekanoviću, van iz koalicije ..

VL
FI
fiberglas
11:23 22.03.2018.

E moj Zekanoviću...ti bi tija , al da ti ne uđje, je li? Ova i ovakva vlada triba past još danas! Kasno je, kasno moj Zekanoviću kad oni u saboru dignu ruke. Bit će lipo gledat esdepeovske i hadezeovske ručicee - skupa! Ti i drugi hdz podguznjaci bit ćete glavni krivci u očima svjetonazorski normalnog dijela pučanstva što su ove hdz zabludjele ovčice pristale diplat u plenkijeve soroševe frulice i što ćete ustav stavit u poziciju statuta šahovskog kluba, a milijardu kuna svake godinice otkinut sirotinji od usta, a za mazanje vratova debelim NGO guskama ! Bravo Zekanoviću!

VL
DU
Deleted user
12:12 22.03.2018.

daj narodu kruha i igara...dok se vi svađate tko je ustaša a tko partizan...dok vi raspravljate o IK (ratificirali su ih i srbi i bosanci pa im se ništa nije promijenilo) ekipa je lagano prepustila 20 % Agrokora Sberbanci al al to je OK...o opozivu Martine Dalić se više ne priča...Struja je poskupila ali to nije problem...dragi moji naivni Hrvati kupite vazelina da ne boli....

VL
KL
klema12
13:04 22.03.2018.

Maletić: Ratifikacija Istanbulske konvencije nije bila dio izbornog programa HDZ-a Kao voditeljica radne skupine za izradu izbornog programa HDZ-a u 2016. osjećam se pozvanom objasniti da ratifikacija Istanbulske konvencije nije dio Programa niti je bila izborno obećanje kako se u pojedinim medijima ističe. Na str. 94 Programa nalazi se paragraf na koji se pojedinci pozivaju, a koji glasi: „Hrvatsko je društvo suočeno s problemom nasilja u obitelji. Osigurat ćemo veći broj skloništa za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja te im omogućiti zaštitu i odgovarajuću pravnu i financijsku pomoć. Smatramo apsolutno neprihvatljivim bilo kakav oblik fizičkog, psihičkog ili seksualnog nasilja te ćemo značajno unaprijediti sustav prevencije i zaštite od svih oblika nasilja kroz institucije i potporu udrugama civilnog društva čije je djelovanje usmjereno na to područje. U potpunosti ćemo ispuniti obveze prema Istanbulskoj konvenciji koja je za Republiku Hrvatsku stupila na snagu 2014. Konvencija sadrži područja prevencije, zaštite od progona, kao i temeljne mjera nadzora provođenja propisa.“ Ratifikacija nije spomenuta niti jednom riječju upravo zato jer je radna grupa za izradu Programa smatrala da je Konvenciju u dijelu mjera za zaštitu žena od nasilja neophodno u potpunosti primjenjivati te uvesti i dodatne zaštitne mehanizme, međutim zbog sporne rodne ideologije koja se Konvencijom uvodi daljnji korak, a to je ratifikacija nije naveden.

VL
DU
Deleted user
12:12 22.03.2018.

daj narodu kruha i igara...dok se vi svađate tko je ustaša a tko partizan...dok vi raspravljate o IK (ratificirali su ih i srbi i bosanci pa im se ništa nije promijenilo) ekipa je lagano prepustila 20 % Agrokora Sberbanci al al to je OK...o opozivu Martine Dalić se više ne priča...Struja je poskupila ali to nije problem...dragi moji naivni Hrvati kupite vazelina da ne boli....

VL
Avatar southman
southman
11:04 22.03.2018.

E moj Zekanoviću koji si ti naivac. Ali iz vladajuće koalicije nećeš izići, jel tako !?

VL
HR
Hrvatska
10:54 22.03.2018.

Ajde ne trabunjaj ni ti,da si mislio ozbiljno odmah bi izasao iz koalicije.

VL
DR
Draš
13:09 22.03.2018.

Šonjo je u pravu ,glavna obečanja HDZ prije izbora su bila ratifikacija istanbulske i ulazak u postizbornu koaliciju sa HNS,vjerodostojnost prije svega...

VL
CO
Covjek
11:22 22.03.2018.

Ovu desnu bandu treba rastjerat i nogom u du.e lazljivo

VL
DS
dr-stipe
13:14 22.03.2018.

Zahvaljući glasu gosp. Zekanovića i vi branko bačiću ste formirali većinu i postali predsjednik kluba zastupnika svoje stranke ...

VL
PR
propalismoFranjoskroz
11:13 22.03.2018.

Hdzeovim biračima nije smetalo proganjanje Gotovine, primanje četnika u vladu, ugošćivanje četnika na Pantovčaku , struganje Hosove ploče sa fasade pa zašto netko misli da bi im smetala nekakva konvencija koju ni ne razumiju??

VL
BR
BrkX
10:56 22.03.2018.

Za njega "biskupi glasaju". I tô hoda ovom zemljom, a cak nam je i predstavnik u parlamentu. Na sta smo spali. Eno u Poljskoj biskupi pozivaju na ubojstvo pape. Pre-demokratican im je. I onda nesto kazu za talibane!? Koja je razlika? Pljutz

VL
TM
trade_mark
11:00 22.03.2018.

bla,bla, bla... riječi, riječi, riječi. zekanoviću, prijeđi s riječi na djelo. počini akt domoljublja, budi hrvat katolik i izađi iz koalicije. ali ne, hrvoje je shvatio da bi on osobno previse izgubio pa sad samo malo viče.

VL
KA
KapetanMikulaMali
11:00 22.03.2018.

Ajde više idemo na izbore. Koalicija HDZ-a i SDP-a je jedino rješenje. Kakav (H)rast ovaj može donjeti? Jedino rast siromaštva i iseljavanja. Pa ako HDZ i SDP zajedno ne naprave ništa, onda bolje da ih više nema. Tada je redd za potpuno nove snage.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.