Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA

Novu vladu HDZ-a i HNS-a podržat će Radin, Pupovac...

Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
08.06.2017.
u 08:15

Pupovac od izlaska Mosta iz Vlade podržava namjeru premijera Andreja Plenkovića da okupi novu saborsku većinu

Odluka HNS-a da će ipak koalirati s HDZ-om promijenila je i mišljenje zastupnika nacionalnih manjina. Iako je samo nekoliko sati ranije izjavio da su prijevremeni izbori jedino rješenje, predsjednik Kluba manjina Furio Radin rekao nam je da bi nova koalicija Hrvatskoj mogla donijeti željenu stabilnost.

– Mi smo na klubu razgovarali načelno, nikakav stav nismo donijeli, a sada ćemo ponovo razgovarati u novonastalim okolnostima. Mislim da bi vlada koju bi podupro i HNS bila vlada centra koja bi mogla jamčiti stabilnost – kazao je Radin. Isto Misli i SDSS-ov Milorad Pupovac, koji je od samog izlaska Mosta iz Vlade podržavao namjeru premijera Andreja Plenkovića da okupi novu saborsku većinu. – Odluka HNS-a mogla bi imati veliki učinak na promjenu političke klime u zemlji, da se stvori politička stabilnost i da se Vlada okrene rema rješavanju onoga što je za ovu zemlju ključno – kaže Pupovac.

Očekuje da će danas početi konzultacije oko nove većine i odnosa u Vladi, kao i da će u Vladi participirati nacionalne manjine, a na kojoj razini tek će se, kaže, vidjeti. Nezavisni zastupnik Marin Škibola, koji je prije mjesec dana digao ruku za imenovanje Gordana Jandrokovića predsjednikom Sabora, poručio je kako ne planira podržavati nove ministre ni biti dio većine i u tom se stavu, kaže, ništa nije promijenilo. Plenković više ne može računati ni na potporu nezavisne Brune Esih, koja kaže kako nakon dogovora s HNS-om nikada ne bi mogla biti dio te većine.

– Moji kolege s kojima osnivam stranku i ja bili bismo prirodni partneri HDZ-u, posebice kad se zna da smo bili dojučerašnji članovi njihova Kluba, no ne dolazi u obzir da budem u istoj grupi s HNS-om – poručila je Esih.

Nešto je oprezniji nezavisni Željko Glasnović. – Ja sam potpisao neke papire i ne mogu sada ništa govoriti na temelju “rekla-kazala”. Nitko me još uvijek nije zvao – rekao nam je Glasnović.     

Sve o preslagivanju Vlade čitajte OVDJE

Komentara 53

VA
vanelic
08:31 08.06.2017.

Ne bih se iznenadio da i Pupovac postane ministar u vladi ADZa. Očito bi sve napravili da ostanu na vlasti. Da sam glasao za ADZ...

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
08:28 08.06.2017.

Šta kaže Vučić? Jel i on podržava?

Avatar Vuglec
Vuglec
08:37 08.06.2017.

Ha, ha,ha neprocjenjivo! Pupavac, Stanimirović, Pusićka, Vaso Kompilator, Briselski Plenky svi zajedno u domoljubno viteškoj koaliciji, još samo da im se pridruži Vučko i Šešelj ..... Gdje ste ADZ-enjare, izvadite članske iskaznice na sunce da vidimo tko to podržava stranku opasnih namjera?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije