Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVSTVENI RAZLOZI

Mišo se ispričao, a Thompsona očekuju na ponovljenom suđenju za Fimi mediu

Marko Perković Thompson
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/2
05.07.2017.
u 16:27

Tužiteljstvo u slučaju Fimi medija tvrdi da su oba pjevača, prema ideji optuženog bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, dobivali novac iz crnog stranačkog fonda

Dvojica estradnih zvijezda – Mate Mišo Kovač i Marko Perković Thompson u četvrtak su trebali svjedočiti na ponovljenom suđenju u slučaju Fimi media i dok se Mišo ispričao zbog zdravstvenih razloga, za Thompsona na zagrebačkom Županijskom sudu znaju da mu je uručen poziv pa ga očekuju na klupi za svjedoke.

Tužiteljstvo u slučaju Fimi medija tvrdi da su oba pjevača, prema ideji optuženog bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, dobivali novac iz crnog stranačkog fonda – Mišo za nastupe na predizbornim skupovima, a Thompson da se u to vrijeme suzdrži od nastupa. HDZ je, po nagađanjima koja su se mogla čuti na prvom suđenju, strahovao da Thompson ne nastupi za krajnje desni politički tabor i time HDZ-u odnese dio biračkog tijela.

Kada se u travnju 2013. pojavio kao svjedok na prvom suđenju Mišo je potvrdio da je na Sanaderov poziv nastupao u HDZ-ovoj predizbornoj kampanji 2007. no kazao je da za to nije dobivao novac od također optuženog bivšeg stranačkog rizničara i šefa carine Mladena Barišića. Izlazeći iz sudnice podigao je ruku prema klupi za optuženike i upitao Sanadera: "Jesi li zadovoljan predsjedniče?".

Thompson je, pak, na sudu odbacio tvrdnje da je primio novac za ne nastupanje, kao i da je gotovinu primio od Barišića koji je posvjedočio da je Thompsonu na Sanaderov zahtjev isplatio nešto više od pola milijuna eura. "Nitko mi nije dao ni nudio novac. Za mene je bio šok kada sam čuo takvu izjavu gospodina Barišića", posvjedočio je Thompson koji je ipak priznao da je bio u carini, ali samo kako bi se podružio s obožavateljima uoči "velikog maksimirskog koncerta". Priznao je i da je nešto kasnije kupio zemljište na Remetama, ali da su novac za to uložila njegova dva partnera iz Njemačke. O tome su, tvrdi, potpisali i ugovor, no porezna ga uprava nije priznala pa su mu "razrezali" 1,3 milijuna kuna poreza.

Barišić je u svom iskazu kazao da je s Thompsonom bilo dogovoreno da iz crnog fonda dobije najviše 200 tisuća eura za kupnju zemljišta, da bi nakon kampanje došao sa svećenikom Slavenom Milanovićem Litrom i pričom da mu je za zemljište potrebno 515 tisuća eura. Kada mu je Barišić, nakon dogovora sa Sanaderom, isplatio novac navodno ga je nazvao Litre i rekao da nedostaje osam tisuća eura. I Sanader je to primio s gnušanjem, no Litre je ipak došao po novac, kazao je Barišić u listopadu 2013.

Uz bivšeg premijera Sanadera i Barišića na optuženičkoj klupi u ovom slučaju je i HDZ kao prva stranka optužena za korupciju, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček. Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca i punjenje "crnog stranačkog fonda" preko marketinške agencije Fimi media.

Komentara 16

OV
Ovozemaljski
18:41 05.07.2017.

A sta je Mesicevim milionima od prijatelja Slovenca?

ME
melinda
18:15 05.07.2017.

Dajte molim vas pa nebi Thompson ostetio svoju drzavu ni za lipu,...On je veliki domoljub i patriota i za njega je nasa Domovina svetinja.Hm ko je shvatio shvatio inace ce me banirati...

MI
misho32
00:40 06.07.2017.

opet su izvukli to suđenje koje traje već desetljećima , a Tomson je kriv jer je navodno dobio novac da ne nastupa a krunski dokaz je da je bio u Carinarnici. E moj suče , razvlačiš ga po sud bezz ikakvih dokaza da ga petokolonaši i mediji mogu prozivati i blatiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije