Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
manjak od 4 mil. kn

HDZ: Domoljubna koalicija za promidžbu potrošila 15,5 milijuna kuna

Domoljubna koalicija
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
10.12.2015.
u 17:10

Od 11,5 milijuna kuna prihoda, donacije su iznosile 7,3 milijuna, a vlastita sredstva 4,2 milijuna kuna. Trošak izborne promidžbe za 12 izbornih jedinica iznosio je 15,5 milijuna kuna

HDZ je uime Domoljubne koalicije priopćio da je za parlamentarnu izbornu promidžbu raspolagao prihodima od 11,5 milijuna kuna, da su troškovi iznosili 15,5 milijuna kuna te da manjak od četiri milijuna kuna planira nadoknaditi sredstvima iz naknade troškova izborne promidžbe.

Od 11,5 milijuna kuna prihoda, donacije su iznosile 7,3 milijuna, a vlastita sredstva 4,2 milijuna kuna. Trošak izborne promidžbe za 12 izbornih jedinica iznosio je 15,5 milijuna kuna.

HDZ poručuje da će manjak prihoda nadoknaditi sredstvima iz naknade troškova za izbornu promidžbu.

Naime, za svako osvojeno zastupničko mjesto u Hrvatskom saboru svaka stranka, odnosno koalicija, dobiva 180 tisuća kuna. Budući da je Domoljubna koalicija osvojila 59 mjesta, mogla bi dobiti 10,6 milijuna kuna.

HDZ ističe da je Državnom izbornom povjerenstvu u zakonskom roku predao financijski izvještaj o financiranju izborne promidžbe, a da će ga javno objaviti na web-stranici u zakonskom roku.

DIP je izbornim sudionicima dao rok do 30. prosinca da javno objave svoja financijska izborna izvješća. HDZ poziva i ostale političke stranke i koalicije da na transparentan način objave svoje financijske izvještaje o financiranju izborne promidžbe.

>> HDZ: Imat ćemo rješenje idući tjedan

Komentara 22

BO
borju
18:20 10.12.2015.

Znači, kada se pribroji 180 tisuća kn po zastupniku u plusu su najmanje 4 milijuna kn.

Avatar juricamesko
juricamesko
17:42 10.12.2015.

mnogi su bili protiv donatorskih večera,sada se vidi da je to bio puni pogodak.nemaju obveza ni prema kome osim hrvatskim građanima.

AN
antidogmatik
19:23 10.12.2015.

Grobari RH. Društveni šljam bez imalo osjećaja krivnje i srama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije