Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tomo medved

'HDZ će nastaviti raditi za dobrobit branitelja, primarni cilj ostaje pronalazak nestalih osoba'

Zagreb: Tomo Medved i Zdravka Bušić održali konferenciju za medije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
19.06.2020.
u 14:20

Poručio je i kako će dodatne napore uložiti u odnose sa susjednim državama, kako bi došli do informacija vezanih za sudbine nestalih osoba

Zamjenik predsjednika HDZ-a i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved istaknuo je u petak da će HDZ nastaviti predano raditi za dobrobit branitelja, poručivši kako im je primarni cilj pronalazak svih nestalih osoba tijekom Domovinskog rata.

"Nastavit ćemo predano raditi za dobrobit hrvatskih branitelja. Ostat ćemo ustrajni zagovornici zaštite njihova dostojanstva i čuvanja kulture sjećanja. Naš primarni cilj ostaje pronalazak nestalih osoba, jer to je naša obaveza prema njihovoj žrtvi i članovima njihovih obitelji”, rekao je Medved na konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a.

Poručio je i kako će dodatne napore uložiti u odnose sa susjednim državama, kako bi došli do informacija vezanih za sudbine nestalih osoba.

Iznoseći detalje stranačkog programa vezano uz hrvatske branitelje te što je njegovo Ministarstvo napravilo za njih u njegovu mandatu, najavio je da će raditi na donošenju zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata.

Pripravan zakon o civilnim stradalnicima Domovinskog rata

Napomenuo je kako je taj zakon pripravan te će, kada se za to steknu uvjeti, predložiti pokretanje procedure njegova donošenja.

"To je dug države prema nevinim žrtvama”, istaknuo je.

VIDEO Tomo Medved i Zdravka Bušić održali konferenciju za medije

Medved je najavio i da će zaštitu zdravlja i psihosocijalno osnaživanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji unaprijediti s novim nacionalnim programom te širenjem mreže veteranskih centara.

Medved je, vezano za postupak bivše hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je na fotografiji pokazala srednji prst kao reakciju na izjave čelnika Demokratskog pokreta Miroslava Škore i Nine Raspudića vezano za pobačaj žena koje su silovane, izrazio žaljenje što se iz fokusa u cijeloj raspravi izdvaja žrtva, što se "ne smije dopustiti".

Škoro pokazao elementarno nepoznavanje materije i neodgovoran odnos prema žrtvi

"Žrtva uvijek mora biti u fokusu i odnos prema njoj moramo tako i tretirati. Ne možemo to podvoditi pod načelne i opće stavove. Moramo pronaći način kako zaštiti najranjivije u društvu i kako zaštititi žrtvu”, rekao je.

Smatra i kako je Škoro, u svojoj izjavi da bi silovane žene koje su zatrudnjele tijekom zlostavljanja trebale s obiteljima dogovoriti što učiniti, pokazao elementarno nepoznavanje materije i neodgovoran odnos prema žrtvi.

Na isto je reagirala i potpredsjednica HDZ-a i nositeljica liste u XI. Izbornoj jedinici Zdravka Bušić, koja je rekla kako osobno ne bi postupila kao predsjednica jer ima "drugačiji pristup ljudima".

Govoreći o Hrvatima u BiH i iseljeništvu Bušić je rekla kako je HDZ-ov cilj održati hrvatski narod u BiH, poboljšati njihov položaj te se i dalje boriti za njegovu jednakopravnost.

"Hrvatski narod, kao najmalobrojniji u BiH, je ugrožen”, poručila je i dodala da će hrvatski građani bez problema moći glasovati u inozemstvu. "Neće biti uopće problema”, poručila je.

Mladež HDZ-a u EPP-u odbila potpisati pismo podrške mladima u Srbiji

Na novinarski upit Bušić je negirala da je HDZ-ov europarlamentarac Karlo Ressler dao podršku pismu mladeži Europske pučke stranke (EPP) kojim se daje podrška mladima u Srbiji da izađu na izbore ove nedjelje.

"Mladež EPP-a izdala je potporu mladima u Srbiji da izađu na glasovanje, a mladež HDZ-a u EPP-u odbila je to potpisati”, pojasnila je.

Bojan Glavašević i Danijela Dolenec, kandidati koalicije Možemo!, danas su ispred HDZ-a izrazili nezadovoljstvo tim pismom mladeži EPP-a, ocijenivši kako se time daje podrška srbijanskom predsjedniku Aleksandaru Vučiću.

Komentara 4

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
17:23 19.06.2020.

Zašto se stranke nebi natjecale tko će više smanjiti plaće i mirovine saborskim zastupnicima i političarima. Baš me briga za njihove rodbinske veze. Pa ljudi bankrotirati čemo ako ih i dalje nastavimo ovako masno plačati. Što meni znači njihovo obečanje od 100.000 radnih mjesta iobako imamo previše zaposlenih u državnim firmama.

ZA
zadar1
15:23 19.06.2020.

kao zakonom o braniteljima....😂😂😂😂

Avatar bobdog
bobdog
14:40 19.06.2020.

Ukinuti to ministarstvo,pod hitno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije