Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspušten ogranak

Kalmeta odgovorio Krpini: Nema govora da se pismo odnosilo na Konvenciju

Božidar Kalmeta
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
23.03.2018.
u 12:47

Pismo sam Zajednici utemeljitelja poslao 2. ožujka, dakle prije govora u Benkovcu, rekao nam je Kalmeta

Nakon što je vrh Zajednice utemeljitelja HDZ-a sinoć raspustio zadarski županijski ogranak, koji je vodio Drago Krpina, a Krpina optužio Božidara Kalmetu da mu je vodstvo utemeljitelja presudilo temeljem njegova pisma s tri laži, oglasio se i Kalmeta.

– Nema govora da se to pismo odnosilo na Istanbulsku konvenciju i na govor Drage Krpine u Benkovcu. Pismo sam Zajednici utemeljitelja poslao 2. ožujka, dakle prije govora u Benkovcu, i to zato što su mi se utemeljitelji žalili da je nakon ostavke Zlatka Begonje, Krpinu za šefa zadarskog ogranka utemeljitelja izabralo 13 članova. Slovom i brojem 13. Dobio sam na desetke mailova s pritužbama ljudi koji nisu bili pozvani na tu izbornu Skupštinu. I to sam sve dokumentirao u tom pismu. Osim toga, potrebno je napraviti reviziju članstva utemeljitelja jer mnogi utemeljitelji nisu uvedeni u članstvo, a pravo biti utemeljitelj ima svatko tko se učlanio u HDZ do 22. travnja 1990. godine – rekao nam je danas Kalmeta, šef HDZ-a Zadarske županije. Napomenuo je da je zadarski kraj poznat po tome da su Zadrani bili barjaktari Tuđmanove ideje i da mnogi utemeljitelji HDZ-a iz Zadarske županije revizijom članstva moraju doći na popis utemeljitelja HDZ-a. 

Drago Krpina sinoć nam je pak rekao da mu je vodstvo Zajednice utemeljitelja, a on je i zamjenik šefa utemeljitelja Marija Kapulice, nije htjelo dati pismo na uvid, pa se danas ponovno uputio u središnjicu HDZ-a ne bi li dobio svoju presudu, kako je nazvao to Kalmetino pismo. 

Izvori iz HDZ-a upoznati sa situacijom među utemeljiteljima kažu da se raspuštanje zadarskog ogranka i ranije pripremalo, ali vjeruju da je Krpinin govor u kojem je oštro kritizirao premijera Plenkovića zbog načina uvođenja Istanbulske konvencije pridonio ubrzavanju raspuštanja te organizacije. Krpina je sinoć komentirao da je poruka njegove smjene u zadarskoj organizaciji da jezik mora držati za zubima i da to sve skupa njemu ne treba. 

U Tuđmanovo doba HDZ je stalno padao, a onda se ukazao Sanader:

Božidar Kalmeta
1/10

Komentara 8

KO
konoplja
13:02 23.03.2018.

Kalmeta će se sjetiti da je 2.3 poslao pismo, ali recimo da ga optuže za kriminal 15.3 on će reći da se ne sjeća da je bilo davno i da naravno ništa ne zna! Amnezija na vjerodostojno!

AG
Agricola
13:21 23.03.2018.

Ajde arnaute, prestani više lagati šipto, i ti i tvoji prestanite više krasti i prati lovu. 100 metara ceste na bulevaru radite 6 mjeseci, ja bih sam samcat s lopatom taj posao završio do sada, a vi perete lovu ii još ste sva stabla na bulevaru posjekli. Što ne kažeš da štiteći IK štitiš svoju dsnu ruku Livakovića, istog onog kojeg je žena uihvatila u krevetu s drugim muškarcem, poznatim zadarskim odvjetnikom?

VJ
vjekoslavkatalina
13:12 23.03.2018.

kaljmeta je postupio jedinoispravno-spasava svoje du...a to nema cijene cak i za izdati vlastito glasacko tijelu..'who care'...gu...je gu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije