Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
primitivan čin

Što se događa na groblju kod Tuzle: Neće nas obeshrabriti bolesni umovi'

Ilustracija
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
24.01.2020.
u 15:06

Pri tome su prenijeli i izjavu predsjednika Gradskog odbora HDZ BiH Tuzle Nikice Vidovića, koji je izrazio očekivanje da će policijska tijela i nadležni organi ovoga puta pronaći počinitelja, jer se ovako nešto već ranije događalo.

HDZ Bosne i Hercegovine oštro je u petak osudio oskvrnuće groblja nedaleko Tuzle i zatražio provođenje istrage te pronalaženja počinitelja ovog vandalskog čina koji je nezabilježen s obzirom da su čak otvarane i grobnice. 

Tijekom ovoga tjedna nepoznati počinitelji teško su oštetili katoličko groblje Veresika u tuzlanskom naselju Tetima

"Stanovnici Tetime, Kosaca i okolnih naselja se ne boje nikoga i to su puno puta dokazali i neće ih bolesni umovi obeshrabriti da budu na svojim stoljetnim ognjištima", navodi se u priopćenju HDZ BiH. 

Pri tome su ocijenili kako se na ovakav "primitivan i normalnom ljudskom umu neshvatljiv čin" mogu odlučiti samo oni koji imaju teška psihička oboljenja ili želi na ovakav način sijati strah kod lokalnog stanovništva. 

Pri tome su prenijeli i izjavu predsjednika Gradskog odbora HDZ BiH Tuzle Nikice Vidovića, koji je izrazio očekivanje da će policijska tijela i nadležni organi ovoga puta pronaći počinitelja, jer se ovako nešto već ranije događalo. 

"Očekujemo da policija pronađe počinitelje i da to javno objavi kako bi se ublažio vrlo negativan i mučan osjećaj kojeg stanovništvo ima jer su povrijeđeni grobovi njihovih najmilijih, a i poslana je vrlo ružna poruka netrpeljivosti", rekao je Vidović. Pojasnio je da su mjesto

Tetima i njezini stanovnici dali velik doprinos zajednici zbog čega zaslužuju poseban odnos

"Ako je netko imao namjeru zastrašiti lokalno stanovništvo, onda im poručujem da to nisu uspjeli", dodao je Vidović. 

HDZ BiH je pozvao gradske vlasti Tuzle da iz proračuna pomognu obnovu spomenika kao znak potpore i ohrabrenja stanovnicima naselja Tetima. 

U mjestu Tetimi, koje se nalazi desetak kilometara od Tuzle, živi oko 200 Hrvata katolika

Ključne riječi

Komentara 6

ZI
zimerman
17:25 24.01.2020.

Sljedbenici lažnog proroka odrađuju ono što im je po vijeri zacrtano

LA
lak0
18:22 24.01.2020.

Brišete komentare da se hrvatska javnost oglasi u korist ugnjetavanih Hrvata u Bih a ne brišete gornji od "deadmana" koji se tome smije??

Avatar crvenikartonzbogistine
crvenikartonzbogistine
22:46 24.01.2020.

Kad se sazna ko je tada se treba ovaj vandalski cin osuditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije