Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imovina u fokusu

HDSSB u najmu Drmićeva prostora za 10.000 kuna

Ivan Drmić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
24.02.2014.
u 11:45

Drmić kaže kako nije znao hoće li ući u Sabor pa je kupio tvrtku i pripadajući joj prostor kako bi imao čime prehraniti obitelj

U sjeni verbalnog rata između HDSSB-a i osječkog gradonačelnika Ivana Vrkića, koji je Branimira Glavaša nazvao “ratnim profiterom” te zatražio provjeru njegove imovine, zbog čega je pozvan i u Državno odvjetništvo dati iskaz, u kuloarima se aktualizirala i priča u vezi s prostorijama HDSSB-a. Prostor stranačke središnjice na Trgu Lava Mirskog u Osijeku pripada, naime, tvrtki Regija marketing u vlasništvu saborskog zastupnika HDSSB-a Ivana Drmića.

Tvrtku platio kešom

Drmić tvrdi kako je tvrtku Regija marketing platio u gotovini 40.000 kuna, a za poslovni prostor te tvrtke od 211,89 četvornih metara u središtu Osijeka na Trgu Lava Mirskog 1 podigao je kredit od oko 1,5 milijuna kuna. Prostor je, objašnjava, iznajmio svojoj stranci, a ona je u njega uselila svoju središnjicu. Najam je sklopljen na pet godina i potpisan u ožujku 2009. Prema stavku navedenog ugovora, raskid bi se trebao najaviti dva mjeseca prije isteka pa se Drmić nada da će HDSSB i dalje ostati u tamo, samo kat iznad poslovnog prostora koji je Branimir Glavaš 2008. kupio svojem, tada maloljetnom sinu.

– Prostor moje tvrtke je u cijelom iznosu kupljen realizacijom kredita, a sama nekretnina je opterećena tom hipotekom – kaže on. HDSSB Drmićevoj tvrtki, pak, plaća mjesečni najam u visini od šest eura po “kvadratu”, mjesečno oko 10.000 kuna, svotom kojom “pokriva” kredit za taj poslovni prostor, koji je preuzeo kupivši Regiju marketing od člana stranke Krunoslava Ižakovića.

Slučaj već istraživao DORH

– Nisam znao hoću li ući u Sabor pa sam kupio tvrtku kako bih se imao čime baviti i prehraniti sebe i svoju obitelj. No kako sam 2009. ušao u Sabor, upravljačka prava tvrtke, koja je trenutačno neaktivna, prenio sam na jedan osječki odvjetnički ured – nastavlja Drmić. Napominje kako je po kvadratu tog prostora platio 1000 eura, a slučaj je prije dvije godine “pretreslo” i Državno odvjetništvo.

– I ne smatram ga svojim dok ne otplatim kredit – rekao je Drmić.

>> Bez rukavica: HDZ i HDSSB u otvorenom ratu

Komentara 1

MD
mara-danda
17:15 24.02.2014.

ova glavaseva podguzna muha bio je prije rata vlasnik usranih gaca.. obicni sitni kriminalac...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije