Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vulin podnio ostavku

Raspad stranke koju je stvorio Glavaš

Branimir Glavaš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.06.2017.
u 21:55

Dubravko Kolundžić, član Predsjedništva HDSSB-a, zatražio je Vulinovu ostavku, a Vulin smatra da iza tog pisma stoji Glavaš.

– Dosta nam je više sukoba, odlazimo! Neka Branimir Glavaš preuzme odgovornost za vođenje HDSSB-a – poručili su danas Dragan Vulin i Karlo Šatvar, čelnik HDSSB-a i njegov zamjenik.

Ne žele više voditi stranku, čak ni biti njezini članovi. Podnijeli su neopozive ostavke na funkcije, ali i na članstvo. Regionalna politička opcija koju je Branimir Glavaš stvorio u svibnju 2005., kada se razišao s HDZ-om, doživjela je tako potpuni krah. Iako ju je nazivao čak i “svojim djetetom”, ruke od nje sada “pere” i sam Glavaš.

Kap koja je prelila čašu, kako su objasnili, bilo je pismo Dubravka Kolundžića, člana Predsjedništva HDSSB-a i čelnika brodsko-posavske organizacije, koji je u ponedjeljak zatražio Vulinovu ostavku. Prozvao ga je za loš izborni rezultat i “neprincipijelne koalicije”.

U vladajućoj koaliciji

Dubravko Kolundžić to je pismo samo potpisao, a napisao ga je Branimir Glavaš i on stoji iza svih posljednjih napada na aktualno stranačko vodstvo. Pozivam ga da se ne skriva iza kojekakvih Kolundžića – izjavio je Vulin. Za sebe je rekao kako je ostao čvrst kada je bilo najteže, jesenas “u pokušaju puča” jer nije “htio dopustiti da netko na onako podmukao način preuzme HDSSB”. Veliki raskol u stranci započeo je, podsjetimo, u listopadu, kada su disidenti na čelu s Vladimirom Šišljagićem i Dinkom Burićem izabrali i “vlastito”, paralelno vodstvo stranke. Pravorijek je na koncu, u korist ekipe oko Vulina i tada Glavaša, donijelo Ministarstvo uprave. U novom ratu, kako kaže, Vulin ne želi sudjelovati. – Dosta mi je više sukoba, nisam takav čovjek. Potpuno sam čist, nisam nikome dužan, imam svoj posao i svoju struku i meni ovo zaista u životu ne treba – zaključio je.

– Ne pada mi na pamet baviti se razvalinama stranke koju su oni infrastrukturno i financijski uništili. Raskrstio sam s HDSSB-om još 15. siječnja, a s Vulinom se tri-četiri mjeseca nisam ni vidio ni čuo – komentirao nam je pak Glavaš. Prozvao ih je kako su “sve potrošili”. – Na računu je 40.000 kuna, to nije dostatno ni za plaće za lipanj. Imaju, valjda, pet tajnica. Kada sam se povlačio, bilo je 800.000 kuna. Zato i odlaze – ustvrdio je on. Na upit je li to konačni kraj HDSSB-a, odgovorio je kako je za njega kraj bio još mjesecima ranije. – Oživljavanje HDSSB-a bilo bi pokapanje istog mrtvaca dvaput – stava je.

Posljednji potezi Dragana Vulina u HDSSB-u bili su pak ulasci u vladajuće koalicije u Gradskom vijeću Osijeka te osječko-baranjskoj Skupštini. Podupiru, tako, gradonačelnika Ivana Vrkića, zajedno sa SDP-om i HNS-om, te HDZ-ova župana Ivana Anušića. Vulin je izabran i za predsjednika Skupštine. A još u izbornoj noći, baš u stožeru HDZ-a, zakotrljala se glasina kako se 1. srpnja gasi HDSSB i spaja s tom strankom. Iako je zvučalo kao šala, slučajno ili ne, taj je datum baš sutra. – Ne dolaze oni u HDZ. Izvijestili su me samo da planiraju dati ostavke i da se u Skupštini ništa ne mijenja, ostaju u koaliciji kao nezavisni. Ne petljam se u njihove unutarstranačke odnose – kaže nam Ivan Anušić.

Nova Glavaševa udruga

Iako pred novinarima ujutro nije htio odgovarati na nikakva pitanja, Vulin nam je kasnije ipak komentirao Glavaševe optužbe. – Stranka je stabilna u svakom smislu, što je vrlo lako provjerljivo. I ne prelazim u HDZ – kazao je. No, kada bi se to ipak dogodilo, izazvalo bi posljedice, čini se, čak i na parlamentarnoj razini. – Prihvati li HDZ njih, Andrej Plenković više ne može računati na moju ruku u Saboru – “zaprijetio” je, naime, Glavaš. On je, inače, našao novu političku platformu – aktualizirao je rad udruge “Pokret za Slavoniju i Baranju”, osnovane nešto prije HDSSB-a.     

Komentara 6

DU
Deleted user
12:15 29.06.2017.

HDSSB je prošlo svršeno vrijeme i novinari bi mogli naći zanimljivije i suvremenije teme od "prežvakavanja" problema te strančice koja je ionako nije ništa učinila niti za Slavoniju i Baranju pa čak niti za sebe. "Opasuljio" se samo Branimir Glavaš što nije na čast nikome da pravomoćno osuđeni kriminalac sjedi u Saboru.

GO
Gomila
10:50 30.06.2017.

ovaj Vulin mirisi na srbonju

AJ
ajnalivoajnadisno
15:55 29.06.2017.

Kakav je to predsjednik koji ne zna da mu je stranka ipak isla s s listom u Slavonskom Brodu i to u koaliciji. Fuj kakav dvoličan lik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije